A monacói hercegnőről Grace Kellyről szóló filmmel nyílik a cannes-i filmfesztivál

jan 25 • Kult & Art • Impress Magazin

A Grace of Monaco című életrajzi filmet május 14-én versenyen kívül mutatják be. 

A film ugyanezen a napon lesz először látható a világ számos városának mozijában. A francia Olivier Dahan rendezésében készült filmben Nicole Kidman alakítja az egykori legendás hollywoodi sztárt.

A fesztivál közleményéből nem derül ki, hogy végül melyik változatot vetítik Cannes-ban és, hogy az Egyesült Államokban is bemutatják-e a filmet. Az elmúlt hónapokban ugyanis művészi vita alakult ki Olivier Dahan és az amerikai producer, Harvey Weinstein között. A The Hollywood Reporter nevű magazin szerint Weinstein visszavonta a filmet az amerikai forgalmazásból, és jelenleg nincs is pontos időpontja az amerikai bemutatónak.

Történelmi pontatlanságok a filmben

Egy évvel ezelőtt Grace Kelly három gyereke a forgatókönyv elolvasása után jelezte, hogy nem tetszik neki az édesanyjukról készülő film. II. Albert monacói herceg úgy vélte, hogy a produkció szükségtelenül állítja dicsfénybe édesanyja életét, és történelmi pontatlanságokat tartalmaz.

A fesztivál közleménye szerint Olivier Dahan alkotása Grace Kelly életének arról az időszakáról szól, amikor a hollywoodi sztár karrierje csúcsán, 1956-ban hozzáment III. Rainier monacói herceghez, akit Tim Roth alakit. Hat évvel később, amikor úgy érezte, hogy egyre kevésbé tudja ellátni hercegnői kötelezettségeit, Alfred Hitchcock ismét szerepet ajánlott neki Hollywoodban. „Ugyanekkor, Franciaország megadóztatni, sőt annektálni akarta Monacót, azt a kis országot, amelynek az uralkodója lett” – olvasható a közleményben.

MTI/ Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »