A legszebb újévi tűzijátékok világszerte

dec 31 • LifeStyle • Impress Magazin

Az óévet elbúcsúztatjuk, az újévet megünnepeljük. Így van ez a világ minden pontján, melynek elengedhetetlen része a gigantikus tűzijáték.

Berlin

Berlinben az újévi tűzijátékot a Brandenburgi kapunál rendezik meg, ahol hatalmas utcabállal ünneplik az újévet. A Brandenburgi kapu körül óriási sátrakat állítanak fel, ahol forralt borral, és különféle standokkal fogadják a látogatókat. Éjfélkor kezdődik a tűzijáték, hatalmas fénycsóvákkal, színes fényszikrákkal, a parti pedig egészen reggelig tart.

11berlin

Brooklyn

Brooklynban a Prospect Park közelében repülnek az újévi rakéták az égbe, a Grand Army Plázánál, hasonlóan, mint Manhattanben a Time Squere-en. Az újévi tűzijáték itt is pontban éjfélkor kezdődik, ahová kisgyerekeket is nyugodtan el lehet hozni. A látványosság egy tökéletes családi program.

22brooklyn

Hong Kong

A Victoria-kikötő egész évben vonzza a turistákat, újévkor azonban még varázslatosabbá válik ez a hely. A show 23:40-kor kezdődik a parton, és pontosan húsz percig tart, amíg beköszönt az újév. A szikrázó fények bevilágítják a kikötő mindkét partját, és felszöknek egészen a felhőkarcolókig.

33hong kong

London

Londonban a Temze fölött kerül megrendezésre az újévi tűzijáték a Waterloo és a Blackfriars hidak közötti szakaszon. A show a britek fővárosában is felejthetetlen élmény.

44london

Moszkva

Moszkvában december 31-én szinte minden az újévi tűzijáték körül forog. A különleges látványelemekkel teli show hatalmas ünnepség, amit még különlegesebbé tesz maga a helyszín, ahogy a Vörös téren megvilágítják a szikrázó fények a mesebeli Vaszilij Blazsennij-katedrális hagymakupoláit.

55moszkva

Rio de Janeiro

Brazíliában épp a nyár kellős közepén köszönt be az újév, ahol a tengerparton ünnepelnek a helyiek és a turisták. Az újévi tűzijáték helyszíne a Copa Cabana, ahol olyan hatalmas fényjátékot rendeznek, mely legalább olyan híres, mint a riói karnevál.

66rio

Sydney

A tavalyi év egyik legszebb újévi tűzijátékát az ausztrál fővárosban, Sydneyben rendezték meg, ahol több mint egy millióan követték figyelemmel, ahogy a kikötőben megjelentek a szikrázó fények az égen. Az idei újévi tűzijáték is várhatóan ugyanilyen látványos lesz.

77sydney

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »