Több ezer színes energia-virág világít az ausztrál sivatagban

nov 22 • Kult & Art • Impress Magazin

Bruce Munro egy régi látomását valósította meg a Fény Földje (Field of Light) installációval, melyben több ezer fénylő energia-virág borította a sivatagi tájat.

A brit származású Bruce Munro az ausztráliai Vörös sivatagban tett látogatása során különös látomást érzékelt. Ahogy a híres, vörösen izzó Uluru sziklához közeledett, egy erőteljes, mély kötődés érzése járta át. A sivatagi táj hirtelen egy élénken vibráló, fényes energia-virágokkal borította tájjá változott.

12

Vibráló „energia-mező” a sivatagban

A következő tíz évben azon dolgozott, hogy megvalósítsa azt, amit akkor és ott érzékelt. A fénylő gömbökből álló installációt a Fény Földjének (Fields of Light) nevezte el. „Szerettem volna létrehozni egy fénylő tájat. Az egymáshoz kapcsolódó apró gömbök a száraz sivatagban szunnyadó magokat szimbolizálják, melyek virágba borulnak alkonyatkor, vibráló energiamezőt alkotva a lángoló csillagok alatt,” mondta Munro.

11

14

Szürreális táj – 50 ezer napelemes fénygömb

A fénylő installáció több mint 50 ezer virágszerű, napelemes gömbből áll, melyek színes szálakkal kapcsolódnak egymáshoz, egy túlvilági vizuális tájképet alkotva.

15

Az első Field of Light installáció már több helyszínen is látható volt az elmúlt években szerte a világon, Angliában, Skóciában és az Egyesült Államokban is, most végre az ausztráliai Urulu szikla lábánál is megjelenhet, ahol az eredeti inspiráció megszületett.

17

A Fields of Light installáció 2016. április 1-jétől egészen egy éven át, 2017. március 31-ig lesz látható az Uluru szikla előtt.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »