A fali stukkók visszatérő divatja – A klasszikus megjelenés modern értelmezése

márc 15 • Enteriőr • Impress Magazin

A stukkók az építészet és a belsőépítészet történetében fontos szerepet játszottak. A klasszikus, díszítőelemeket tartalmazó stukkók tökéletesen illeszkedtek a barokk, a rokokó, az Art Deco és az Art Nouveau stílusokhoz. Az utóbbi években azonban újra trendivé váltak, és a belsőépítészek és dizájnerek szívesen használják őket a modern belső terekben is.

A stukkók történelme

fali stukkó eredeti funkciója az volt, hogy díszítsék a falakat és oszlopokat, valamint árnyékolják a világítást, de a modern belsőépítészetben új funkciókat is kapnak. A nagy belmagasságú terekben, a nagyobb szobákban és akár a fürdőszobákban is új értelmet nyertek.

A modern értelmezésben a stukkók a minimalista vagy a modern stílusokkal is kombinálhatók. Fehérre festve a legnépszerűbbek, de akár színesek is lehetnek, a terek színvilágához igazodva. Lehetnek sima felületűek vagy domborúak, attól függően, hogy milyen hatást szeretnénk elérni. Az enteriőr stílusának megfelelően kialakított bútorokkal, lámpákkal és kiegészítőkkel kombinálva még harmonikusabbá és vonzóbbá tehetjük a helyiséget.

Modern terek régi eszközökkel

Az újrafelfedezett stukkók elhozzák a klasszikus és a modern világ találkozását, amely a lakást vagy a házat varázslatosabbá és vonzóbbá teszi. Használata lehetőséget ad arra, hogy egyedivé varázsoljuk otthonunkat.

Kiváló választás lehet többek között a rejtett világítás kialakításához. Mivel ezek az elemek könnyen méretre szabhatók és felhelyezhetők, ezért egyre népszerűbb megoldásnak számítanak. A LED szalagot a díszlécben kifejezetten erre a célra kialakított nútba kell behelyezni. Így könnyen kelthetünk lágy fényhatást, mivel a fényt nem közvetlenül látjuk. Különleges hangulatot teremthetünk otthonunkban, hiszen használhatunk akár színes, dekor, vagy nagyobb fényerejű szalagokat is.

Tehetjük nappaliba, hálóba, de akár a konyhába is.

A stukkók kiválasztása előtt fontos, hogy tisztában legyen az enteriőr stílusával és szükséges méretekkel.

Fontos továbbá, hogy mindenképp kiváló minőségű, tartós és könnyen karbantartható anyagokból készült elemeket vásároljunk.
Az Energia Háza webáruházában kapható termékek egytől egyig magas minőségű, tartós elemek, így garantálják, hogy hosszú évekig nyújtanak remek megoldást.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »