A Cipősdoboz mozgalom egy angliai nagymamától indult…

dec 1 • LifeStyle • Impress Magazin

A II. világháború után egy nagymama ajándékokat csomagolt egy egyszerű cipősdobozba, és elküldte a környékbeli szegény gyerekeknek, majd…

A nagymama tettét hamarosan több ezren követték, és a szegény sorsú gyerekeknek felajánlott ajándékok cipősdobozokban sorakoztak a szociális otthonok, szeretetszolgálatok és árvaházak portáin, az évek alatt pedig fokozatosan világméretű mozgalommá fejlődött ez a gesztus.

200 gyűjtőponton várják az önkéntes ajándékokat

A Cipősdoboz akció egy évtizede érte el hazánkat, akkor még Nyugat-Európából érkezett csomagokat kaptak karácsonyra – a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével – az arra rászoruló gyerekek.

2004-ben pedig a szeretetszolgálat elindította hazánk első önálló akcióját. Az akció egyetlen gyűjtőponttal indult, azóta már minden megyében, és a főváros minden kerületében található gyűjtőpontot.

2011-ben már 24500 doboz gyűlt össze, ebben az évben utazott utoljára a csomagok egy része a Malév Cipősdoboz járatával Erdélybe, Böjte Csaba árváihoz. Természetesen ezek után sem maradnak ajándék nélkül a parajdi sóbányában karácsonyt ünneplő kisgyerekek, csak már kamionnal jut el hozzájuk a küldemény.

A hazai segélyszervezethez azóta számos iskola, munkahely és bank kapcsolódott, így tavaly már több mint 40 000 karácsonyi ajándék jutott el a rászoruló gyerekekhez.

Gyűjtőpont lista: http://ciposdoboz.hu/hol-adhatom-le-a-ciposdoboz-ajandekomat

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »