6+1 tipp, amire érdemes ügyelni a szőnyegvásárlás során

márc 17 • egyéb • Impress Magazin

Szőnyeget választani nem is olyan egyszerű, mint gondolnánk, hiszen számos feltételnek kell megfelelnie. Ahhoz, hogy meg legyünk elégedve a végeredménnyel, érdemes ezeket figyelembe venni.

Ha olcsóbban akarjuk megúszni, nézzük át egy szőnyeg outlet kínálatát, ahol nagy eséllyel találunk ideális darabot. Előtte vegyük le a pontos méreteket, amihez csak annyi kell, hogy a szőnyeg helyét mérjük meg.

Vegyük figyelembe a bútorok elrendezését, a helyiség méreteit, adottságait, a berendezési tárgyak és a kiegészítők színét, illetve mintáját is! Ugye, hogy nem is olyan egyszerű megfelelő szőnyeget választani, ami minden tekintetben ideális a szobában? Szeretnénk adni néhány tippet, ami segíthet a tökéletes kárpit megtalálásában.

1. A szőnyeg maradjon a végére!

Először mindig a bútorokat vegyük meg! Nem a szőnyeghez választunk bútort, hanem fordítva, úgyhogy ha teljesen új szobát rendezünk be, tartsuk be a sorrendet! Majd meglátjuk mi is, ha már megvannak a bútorok, sokkal könnyebb lesz beszerezni az új szőnyegeket is.

2. Nézzük az összképet is!

Mint már említettük, nagyon fontos a helyiség mérete is, ezt is feltétlenül vegyük figyelembe. Ha egy pici szélet hagyunk a falak és a szőnyeg szélei között, tágasabbnak, légiesebbnek fog tűnni a belső tér. Nem kell telezsúfolni a szobát szőnyeggel, ahogy bútorokkal sem, de azért az se szép, ha túl kicsi padlófelületet fed a kárpit. Mint mindenben, itt is találjuk meg az egyensúlyt!

3. Minél több, annál jobb

Azokat a felületeket, ahol járunk, érdemes teljes egészében lefedni. A legoptimálisabb, ha a padló legnagyobb részét takarja a szőnyeg, ami a biztonság szempontjából is ajánlatos. Nem fogunk a szőnyeg szélében megbotlani, sem elcsúszni, ráadásul sokkal szebben is mutat.

4. A hálószobai szőnyeg legyen nagyobb az ágynál!

A hálószobában az ágy teljes felülete alá tehetünk szőnyeget, de két oldalán és előtte is lógjon ki. Az a jó, ha a lábunk először a szőnyegre ér, amikor felkelünk. Ezt megoldhatjuk egy nagy méretű típussal vagy több kicsivel is, bár előbbi sokkal látványosabb.

5. A székeknek is el kell férni!

Az ebédlőasztal alatt elhelyezett kárpit lógjon ki annyira, hogy a székek lábai elférjenek rajta akkor is, ha éppen ki vannak húzva. Ily módon esztétikus és biztonságosan használható lesz egyszerre.

6. Hogyan legyen csinos a nappali?

A nappali központi eleme az ülőgarnitúra, legyen az sarokkanapé vagy bármilyen típus. Ehhez kell igazítani a szőnyeget is, a bútorok fogják keretbe a kárpitot, így lesz igazán karakteres ez a helyiség.

+1. Hogyan ússzuk meg olcsóbban a szőnyegvásárlást?

Ha a Szőnyeg textil webáruházból szerezzük be az új lakberendezési kiegészítőket, akkor nem csak az utat spóroljuk meg. Interneten rendelni, ráadásul outletből, sokkal költségkímélőbb lehet, mint egy hagyományos szaküzletből.

Ha pedig még kifogunk egy jó akciót is, akkor a lehető legeredményesebb lehet a vásárlásunk. Érdemes figyelni az árleszállításokat, feliratkozni hírlevélre, hogy ne maradjunk le semmiről.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »