60 másodperc alatt el lehet aludni a 4-7-8 légzéstechnika segítségével

szept 12 • LifeStyle • Impress Magazin

A 4-7-8 légzőgyakorlat egy nagyon egyszerű és hatékony módszer alvásproblémák esetén. Segít azoknak, akik nehezen tudnak elaludni.

A légzőgyakorlatok relaxáló hatása már évezredek óta ismert. Nem véletlen, hogy az összes jógairányzat alkalmazza az elme lenyugtatásához.

A 4-7-8 légzőgyakorlat valójában egy jógalégzés. Nagyon egyszerű, de igen hatékony módszer arra, hogy lenyugtassuk az elmét. Segít azoknak is, akik alvásproblémákkal küzdenek és nehezen tudnak elaludni, írja a Medical News Today.

A 4-7-8 a légzés ritmusa

A gyakorlat lényege, hogy 4 másodpercig beszívjuk a levegőt az orrunkon keresztül, 7 másodpercig bent tartjuk, majd 8 másodpercen keresztül lassan kifújjuk szájon keresztül egy halk „oh” hang kíséretében. Belégzéskor a nyelvet a szájpadláshoz kell érinteni.

Mindössze négyszer kell megismételni a gyakorlatot, és máris elálmosodunk tőle, vagy akár ennyi idő alatt el is tudunk aludni.

„Egy kis gyakorlással bárki elsajátíthatja az 1 perces elalvást”

Ahhoz azonban, hogy a kellő hatást el tudjuk érni, naponta kétszer kell gyakorolni a légzőgyakorlatot. Kezdetben csak nyugtató hatást fogunk érezni, idővel azonban a 60 másodperces elalvás is sikerülni fog.

Dr. Andrew Weil, az Arizonai Orvostudományi Egyetem Integrációs Központjának alapítója és igazgatója évek óta oktatja ezt a módszert, és bizton állítja, hogy egy kis gyakorlással bárki elsajátíthatja az 1 perces elalvást.

A videóban dr. Andrew Weil megmutatja, hogyan kell végezni a 4-7-8 légzéstechnikát:

A jó alvás 5 elengedhetetlen feltétele – hasznos tippek a könnyű elalváshoz

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »