3 dolog, amit a boldog párok tudnak

okt 14 • Psziché • Impress Magazin

A szerelem sokak szerint egy illékony délibáb, ami idővel kérlelhetetlenül elmúlik. A boldogság azonban hosszútávon is fenntartható, ha teszünk érte.

Egy párkapcsolatban valóban elkerülhetetlenek a hullámvölgyek, hiszen a szürke hétköznapok és a megszokás minden kapcsolatot próbára tesznek. Ezeket a problémák azonban nem minden pár számára jelentenek végzetes akadályt. A boldogság hosszútávon is fenntartható.

 1. Fenntartják a kapcsolódást

Gyakran jelent problémát a kapcsolaton belüli elhidegülés. A sok munka, a problémák elsodorja az embereket egymástól, és nem marad energiájuk egymásra, a kapcsolatra.

A boldog párok azonban folyamatosan törekednek arra, hogy ne szakadjon meg a kapcsolódás. Mindig találnak alkalmat arra, hogy kommunikáljanak egymással. Megosztják egymással a napi történéseket, munkahelyi problémákat is elmesélik a másiknak, azaz folyamatosan kapcsolódnak.

Egy igazi, bensőséges kapcsolathoz pedig az is hozzátartozik, hogy a hétköznapi dolgokon túl a belső megélésekről is beszéljünk. Mi az, ami foglalkoztat, milyen lelki folyamatok zajlanak benned és ugyanez érvényes a párodra is. Ahol elakad a kommunikáció és az élmények megosztása, egymás informálása, ott elkerülhetetlenül elindul az elhidegülés.

2. Mi táplálja a szerelmet

Egy párkapcsolatban általában idővel elkopnak a kedves szavak, a bókok, az ölelés, az érintés, az udvariasság, és a szeretet egyéb megnyilvánulásai. Pedig a szeretet kifejezése az, ami táplálja és fenntartja a szerelmet.

Sokan alábecsülik a kedves gesztusok fontosságát, pedig napi szinten szükség van rá. A szeretetteli megnyilvánulásokat, a másikra való odafigyelés apró gesztusait nem emésztheti fel a megszokás.

A szerelem pont olyan, mint egy virágoskert. Ha foglalkoznak vele és gondozzák, akkor csodaszép, ha azonban természetesnek veszik, hogy van, ezért elhanyagolják, akkor előbb utóbb gazos lesz, majd idővel végleg elpusztul.

3. Egészséges egyensúly

Ahhoz, hogy egy párkapcsolatban boldogan tudj létezni, fontos, hogy önmagaddal is törődj. Ha túl sok áldozatot hozol, és lemondasz a saját igényeidről a kapcsolat érdekében, azzal pont az ellenkezőjét éred el, hiszen hosszútávon te magad válsz boldogtalanná. A másik véglet természetesen a túlzott önzés, amikor valaki csakis a saját igényeire akar formálni egy kapcsolatot.

Ahhoz, hogy elkerüld a mártíromságot, törődj a saját érzelmi, mentális, fizikai és spirituális igényeiddel is. Ahhoz, hogy elkerüld a túlzott önzést, ugyanezt add meg a párodnak is, mind a négy területen.

Ha sikerül megtalálnod az egészséges egyensúlyt, akkor biztos lehetsz benne, hogy a párkapcsolatod sokáig boldog lesz, hiszen egyikőtökben sem halmozódik fel túl sok neheztelés, mely az egyetlen érzelem, amely le tudja rombolni a szerelmet.

Kis Virág

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »