Visszatérés a Földre

jan 5 • Kult & Art • Impress Magazin

Utópisztikus installáció a Queensland Gagoma Art Galery „Falling Back to Earth” kiállításon.

Cai Guo-Quiang kínai szobrász monumentális és magával ragadó kiállítása az „2013 Öröksége” rendezvény keretében került megrendezésre, a Queensland Gagoma Art Galery 3000 négyzetméteres hatalmas kiállítótermében.

Az installáció üzenet az emberiségnek

A kiállító csarnokban 99 életnagyságú vadon élő állat reprodukciója látható, akik egy mesterséges tó körül gyülekeznek, és közösen isznak a kristálytiszta tó vízéből. A Queensland-i Goma csarnok 3000 négyzetméteres földszinti termét teljesen betölti a “Visszatérés a Földre” kiállítás.

11

Egy vályúnál iszik ragadozó és zsákmány…

Cai Guo-Quiang alkotása egy utópia, hiszen a vadon élő állatok a valóságban sosem isznak együtt ilyen békésen. Az összes állat lehajtott fejjel ábrázolta, ahogy  a 170 tonna vizet tartalmazó tartályból tömegesen szimulálják hogy együtt és egyszerre isznak ugyanannak a tónak a vizéből. Az installáció a ragadozók és zsákmányállatok egy békés összejövetelt illusztrálják, miközben az emberiségnek üzennek.

Cai Guo-Quiang alkotásait drámai és robbanásszerű művészi felfedezések határozzák meg, melyek az emberiség és a természet komplex és ígéretes kapcsolatát keresik. A „Falling back to Earth” egy újabb látványos, meditatív és elgondolkodtató installáció.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »