Könnyű ízletes lencseleves

okt 7 • Fűszer • Impress Magazin

A lencse különleges zöldségféle, mely sok A-vitamint, vasat, B-vitamint és fehérjét tartalmaz. Érdemes rendszeresen fogyasztani belőle.

Hozzávalók:

– 25 dkg lencse
– 1 kis fej hagyma
– 1 zöldségleveskocka
– 1 fehérrépa
– 1 sárgarépa
– 1 ek olaj
– 1 tejföl
– 1 ek liszt
– mustár só, bors, babérlevél

Elkészítése:

Előző este áztassuk be a lencsét.

Az apróra vágott hagymát, fehérrépát és sárgarépát pirítsuk meg egy kevés olajon, majd adjuk hozzá a lencsét, és öntsük fel 1,5 liter vízzel.

Ízlés szerint sózzuk meg, vagy akár egy zöldségleveskockát is adhatunk hozzá, és babérlevelekkel is ízesíthetjük.

Ha megfőttek a zöldségek, készítsünk habarást. A tejfölhöz adjunk egy kanál lisztet és egy kevés mustárt, majd keverjük a levesbe.

Tejföllel tálaljuk!

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »