Balatoni kerékpárút

Végre! Kerékpárút épül Budapest és a Balaton között

jún 24 • LifeStyle • Impress Magazin

A 110 kilométer hosszúságú, új kerékpárút építése még idén elkezdődik, ezen kívül megújul a Balaton körül futó teljes Balatoni Bringakör is.

Jó hír a kerékpár és a Balaton szerelmeseinek, hogy hamarosan biciklivel is könnyen el lehet jutni a Balatonhoz. A Budapest és a Balaton közötti, új kerékpárút építése ugyanis hamarosan megkezdődik.

Biztonságosan lekerekezhetünk a Balcsira

Még az idén elkezdik a Budapest-Balaton közötti kerékpárút kivitelezését, mondta Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára.

A beruházás során mintegy 110 kilométer hosszúságú útvonal épül ki, jelentős részén 3 méter szélességű önálló kerékpárút épül.

A további szakaszokat pedig alacsony forgalmú utakon, valamint mezőgazdasági utakon jelölik ki.

Balatoni kerékpárút

Megújul a Balatoni Bringakör is

Miután kétkeréken lejutottunk a Balcsira, és még mindig kerékpározni támad kedvünk, akkor akár körbe is tekerhetjük az egész tavat, hiszen a Balatoni Bringakör is megújul.

A felújítás első üteme a napokban befejeződött. A 220 kilométeres teljes brigakörből 42 kilométeren megerősítették és javították az burkolatot, több tájékoztató táblát helyeztek ki.

Augusztus második felében folytatódik a felújítás, önálló szakaszok épülnek, jellemzően 3 méter szélességben. A további ütemekben előreláthatóan 2021 tavaszáig teljesen megújul a teljes Balaton körüli kerékpárút.

A fejlesztés keretén belül létrehozzák a balatoni közbringa rendszert is. A projekt megvalósítása már elkezdődött, a tervek szerint 2020 őszén fejeződik be.

Kerékpárút lesz a Tisza-tó körül is

Zajlik továbbá a Tiszafüred és Poroszló kerékpárút építése is. Kiépül 6,6 kilométer kerékpárút, ezzel a Tisza-tavat teljesen körbe lehet majd kerékpározni. A fejlesztés várhatóan 2020 tavaszán fejeződik be.

2010 óta mintegy 1250 kilométer új kerékpárút épült Magyarországon. A tervek szerint 2030-ra Magyarországon 15 ezer kilométer épített és kijelölt kerékpárút lesz a mostani 9100 kilométerrel szemben.

Forrás: MTI

Világító kerékpárút épült Lengyelországban – olyan mint egy csillagösvény

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »