Vászonkép-választási útmutató

ápr 2 • LifeStyle • Impress Magazin

Egy jól megválasztott, dekoratív vászonkép nem csupán fali díszként szolgál majd az otthonodban, de a helyiség fókuszpontjaként vagy különféle stílusú bútordarabok között összekötő elemként is funkcionálhat.

Hogy ez egy saját vagy egy általános fotóból készült dekoráció lesz, az csakis a saját ízlésedtől függ, ám a mai cikkünkben adunk néhány hasznos tippet, hogy a legmegfelelőbb darabokat készíttethesd el az otthonod különböző helyiségeibe.

Képek a hálószobába

A hálószobába mindenképpen olyan vászonképet kell, hogy válassz, amely nyugtató hatású. Szerencsére számos ilyen lehetőség áll rendelkezésre. Ilyen lehet például egy világos és minimalista, letisztult vonalvezetéssel készült line art festmény vagy egy kézzel festett tájkép.

Ha egyéb ötletekre van szükséged, akkor mielőbb keresd fel a Vászonkép Szalon vászonfotó ötletek menüpontját, ahonnan biztos nyerni fogsz majd némi inspirációt.

Képek a nappaliba

A hálószobával ellentétben a nappali nem feltétlenül a pihenés szentélye, ezért itt nyugodtan játszhatsz a különböző lehetőségekkel. Remek megoldás lehet például egy többrészes virágokat ábrázoló vászonfotó összeállítás vagy egy nagyobb méretű, idilli tájat ábrázoló kép a kanapé fölé.

Képek a konyhába és a fürdőszobába

Bár lehet, hogy nem a vászonkép az, ami először eszedbe jut a fürdőszoba és a konyha dekorációja kapcsán, de ettől függetlenül nem szabad elvetned, mint ötletet.

Az utóbbi helyiségbe célszerű különböző mintákat vagy ételeket és italokat ábrázoló képcsoportot választanod. De igazán jól mutathatnak a tipikus 70-es évek amerikai gyorsétteremláncaira emlékeztető retró darabok is.

Ami pedig a fürdőszobát illeti, ide egy, a kedvenc úti céljaidat vagy üdülőhelyeidet ábrázoló vászonképet javaslunk, hiszen egy forró, habos fürdő élvezete nyújtja a legjobb környezetet az álmodozáshoz.

Honnan szerezd be a képeket?

Az interneten manapság számos ingyenes és fizetős képlelőhely található, érdemes böngészni közöttük.

Ha még nem igazán tudod, hogy milyen képet is szeretnél pontosan, akkor fésüld át a rendelkezésre álló kategóriákat, gyűjteményeket. Amennyiben viszont konkrét elképzelésed van, akkor kereshetsz akár kulcsszó alapján is.

Mekkora legyen a vászonkép?

Ezt leginkább a rendelkezésre álló falfelület befolyásolja. Ha például egy olyan nagyobb felületről van szó, amely előtt egyáltalán nincsen semmilyen bútor elhelyezve, akkor mindenképpen egy nagyobb vászonképben kell gondokodnod, a kis és közepes képek ugyanis elvesznek rajta.

Vagy az is egy opció lehet, hogy a nagy kép helyett több kicsit választasz, és azokból állítasz össze egy fotófalat.

Bízunk benne, hogy hasznosnak bizonyul a cikkünk, és megkönnyíti majd a döntésedet.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »