Újító megoldásokat várnak 1 milliós fődíjért diákoktól

szept 8 • LifeStyle • Impress Magazin

Főiskolások és egyetemisták vállalkozási terveinek bemutatását várják a Lenovo Motivátor Nagydíj pályázatára.

Az újítókat, reformer egyéniségeket egyik kor sem támogatta, napjainkban pedig szinte az egyik legfontosabb értékké vált az innovatív gondolkodás. A szeptember 23-án induló Lenovo Motivátor Nagydíj pályázat egymillió forinttal díjazza a legjobb ötleteket.

Bármivel pályázhatsz

Klinghammer István felsőoktatási államtitkár elmondta, a fiatalságot elsősorban nem motiválni kell, hiszen az elkötelezettség, a lelkesedés, hogy valaki használni akar a társadalomnak, belülről fakad. Ami gyakran hiányzik, az a visszajelzés, hogy ha valaki létrehoz valamit, van egy jó ötlete, azt észreveszik és publikálhatja.

Az államtitkár hangsúlyozta, a kezdeményezés mintegy 300 ezer felsőoktatásban tanuló fiatalnak lehetőség, és egyben „hídépítés a jövő felé”.

A pályázaton bármely felsőoktatási intézmény aktív, 30 évesnél fiatalabb hallgatója részt vehet szakiránytól és évfolyamtól függetlenül, ezenkívül azok is, akik szívesen együttműködnek egyetemistákkal, főiskolásokkal. A pályázóknak két percben kell bemutatniuk vállalkozási tervüket, innovatív ötletüket, bármilyen tevékenységi területről.

A nevezés szeptember 23-tól október 30-ig tart.

MTI/ Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »