Zöld kultúr-sziget épül New Yorkban

dec 9 • LifeStyle, ÖKO-világ • Impress Magazin

Az 55 pilléren álló kultúr-sziget New York nyugati oldalán, a Hudson folyó partján épül 2016-ban, mely exkluzív művészi premiereknek ad majd otthont.

A sziget tervezője, a brit Thomas Heatherwick a közelmúltban hozta nyilvánosságra a manhattani Lower nyugati oldalán épülő sziget látványterveit. A nyilvános park és művészi előadásoknak helyet adó sziget egy új kulturális központ lesz New Yorkban.

11

Az új kulturális negyed

A Hudson folyó partján jelenleg egy düledező móló áll. A régi kikötő helyén egy teljesen új konstrukció épül, melyet egymáshoz kapcsolódó pillérek láncolata tart majd. A Heatherwick stúdió Mathews Nielsennel tájépítésszel közösen alkotta meg a parkosított, zöld kultúr-sziget látványterveit. Szintén Thomas Heatherwick tervezte a Londonban épülő új Garden Bridge hidat.

22

Nyilvános művész park – ingyenes előadások

A parkosított sziget egy közösségi térként szolgál majd, ahol nappal piknikezni és pihenni lehet a szabadban, este pedig átadja a helyét a zenének, táncnak, színháznak. A sziget legtöbb kulturális eseménye ingyenes lesz. A művészi produkciók számára is különleges élményt jelent egy cölöpökön álló vízi színpadon játszani, ahol a víz tükröződő felülete mindig különleges vizuális látványt nyújt.

33

A város polgármestere is elismerően nyilatkozott a tervekről, és reméli, hogy valóban egy vibráló, életteli művészparkká változik majd a régi, elhagyatott móló.

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »