Karácsonyi fényvillamosok a Duna két partján

dec 9 • LifeStyle • Impress Magazin

Az adventi időszakban ismét Budapest utcáit díszíti a sok ezernyi apró lámpással feldíszített különleges karácsonyi fényvillamos, illetve fénytroli.

A csillogó fényfüzérrel borított Fényvillamos az idén hatodik alkalommal, kistestvére a Fénytroli pedig második alkalommal gördül végig az ünnepekre készülő Budapest utcáin.

Az éjszakai Budapest dísze

A Fényvillamos hétköznap esténként Pesten a 2-es, hétvégén pedig Budán a 19-es villamos vonalán szállítja utasait. Az UV nosztalgiavillamos 3500 méternyi fényfüzérén 39 200 hidegfehér és kék színű  LED világít, utasterében pedig ünnepi díszítés varázsol igazi karácsonyi hangulatot.

A tavaly január elsejével kivont ZIU trolik közül egyet szintén fényfüzérrel díszítettek fel, mely ugyanebben az időszakban a 72-es vonalon szállít utasokat.

Mindkét karácsonyi nosztalgiajárat normál díjszabással, délután fél négytől késő estig közlekedik, de egyik járat sem szállít utasokat december 24-én és 31-én.

Olvasd el a cikket angolul is a Budapest Life rovatban: Christmas Trams decorated with LEDlights on the banks of the Danube

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »