Elektromos „kapszulák” közlekednek Londonban

szept 8 • LifeStyle, ÖKO-világ • Impress Magazin

Az automatavezérlésű mini „kapszulák” a Heathrow repülőtéren, illetve egy Londontól északra lévő kisvárosban közlekednek majd.

Az „Ultra pod” elnevezésű futurisztikus kisautókból közel 100 lesz telepítve egy Londontól északra lévő kisvárosban, Milton Keynes-ben. A kis kapszulák várhatóan 2015-ben kerülnek forgalomba, melyek a vasútállomás, a belváros és különböző irodák között futnak majd.

Környezetbarát, hangtalan, ultramodern

A Heathrow repülőtéren már 2011 óta futnak ezek a távvezérlésű, elektromos kapszulák, melyek semmilyen káros anyagot nem bocsátanak ki lévén, hogy akkumulátorral működnek. A kis járgányoknak a zajszintje is minimális, hiszen gyakorlatilag hangtalanul futnak a gumikerekeken. Működtetésükhöz pedig még sofőr sem kell, hiszen automatavezérlésűek.

11szerk9

www.ultraglobalprt.com

Érintőképernyős monitor

Az utasok egy érintőképernyős monitoron tudják megadni az úti célt, a kis kapszula autó pedig a beprogramozott koordináták alapján odaszállítja őket. Az Ultra pod-ok saját nyomvonalon közlekednek, melyet más járművek nem használhatnak. A biztonsági technológiának és a beépített érzékelőknek köszönhetően kizárt, hogy összeütközzenek egymással.

22szerk

www.ultraglobalprt.com

Az apró elektromos közlekedőeszközökkel négy fő kényelmesen tud utazni csomagokkal. A kialakítása mozgássérültek számára is megfelelő. Babakocsival, biciklivel is kényelmesen lehet utazni rajta. Az „Ultra pod” biztonságos közlekedést biztosít az utasok számára, ugyanis minden egyes autót nonstop figyel egy CCTV rendszer, ahonnét akár segítséget is lehet kérni az autó működtetését illetően.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »