Tokaj nyerte az ENSZ Best Tourism Villages 2023 díjat

okt 19 • LifeStyle • Impress Magazin

A legjobb nemzetközi desztinációk közé választotta világörökségi borvidékünket, Tokajt az ENSZ Turisztikai Világszervezet (UNWTO).

Rangos nemzetközi turisztikai elismerést kapott híres borvidékünk, Tokaj. Az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) idén Tokajnak ítélte a Best Turism Village díjat, adta hírül a város hivatalos honlapja, a tokaj.hu.

A világ 260 települése közül lett 1. helyezett Tokaj

Az alapításának 950. évét ünneplő Tokaj a világ mintegy 260 településével versengve nyerte el a Best Tourism Villages díjat.

A rangos nemzetközi díj elismerése az eddigi felújításoknak és mozgatórugója a további, történelmi léptékű turisztikai fejlesztéseknek, melyek célja, hogy hazánk egyik legkedveltebb célpontjává váljon a világörökségi borvidék és a tokaji aszú névadó települése − írja közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A UNWTO által 2021-ben elindított kezdeményezés olyan vidéki úti célokat ismer el, amelyek kiemelkedő turisztikai fejlesztéseik mellett is hangsúlyt helyeznek a helyi értékek és termékek megőrzésére és népszerűsítésére, valamint gondot fordítanak a gazdasági, társadalmi és környezeti fenntarthatóság megőrzésére is.

Világörökségi borvidékünk Tokaj

„Óriási megtiszteltetés ez az elismerés Tokajnak és a borvidéknek. A díj visszaigazolja azt a kitartó munkát, amit évek óta végzünk. Fontos, hogy Tokaj egyfajta minőséget is jelentsen azok számára, akik úgy döntenek, hogy úti céljuknak minket választanak. A városban és a borvidéken is olyan, a Magyar Kormány által támogatott fejlesztések valósultak meg, illetve vannak folyamatban, amelyek segítik azt, hogy Tokaj valóban a világ élvonalába tartozhasson. Büszkén fogjuk viselni a világszervezet rangos díját” − emelte ki Posta György, Tokaj polgármestere az október 19-én Szamarkandban, Üzbegisztánban tartott ünnepélyes díjátadó kapcsán.

A díjjal járó címet Tokaj minden hazai és nemzetközi reklámjában feltüntetheti, ez pedig hozzájárulhat ahhoz, hogy a korábbiaknál is több turista érkezzen a településre, felfedezni természeti szépségeit, értékes kulturális kincseit, széles bor- és gasztronómiai kínálatát, megélhetést biztosítva ezzel több száz családnak.

A számos szakterületet, így a termékfejlesztést, a marketinget vagy éppen a kulturális és természeti erőforrás-megőrzést is lefedő zsűri a világ mintegy 29 országának 54 települését vette fel 2023 legjobb turisztikai településeit bemutató listájára. A többek között perui, etióp, iráni, indonéz és japán településeket is tartalmazó listára a hazánkkal szomszédos országok közül az osztrák Schladming, valamint St. Anton am Arlberg, illetve a horvát Slunj került fel.

Forrás: tokaj.hu (Fotó: pixabay)

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »