A Tisza „tengerpartja” – a mediterrán hangulatú Körös-toroki Partfürdő

aug 7 • Földgömb • Impress Magazin

A Körös-toroki Partfürdő egy gyönyörű szabadstrand a Tisza partján. A homokos partszakasz a szalma napernyőkkel a tengerpartok mediterrán hangulatát idézi.

Csongrád szabadstrandja, a Körös-toroki Partfürdő 400 méteres homokos partszakasza, az egymás mellet sorakozó szalma napernyőkkel megkapó látványt nyújt.

A Körös-toroki Partfürdő tengerpartra emlékeztető homokpadja sokak szerint az egyik legszebb folyómenti strand az egész országban.

A 400 méteres homokpad árvízi hordalékból alakult ki

A Körös-torok Partfürdő szabadstrand Csongrádban, a Tisza jobb partján található. Mivel a várost 1855 és 1864 között rendszeresen árvizek fenyegették, ezért szükségessé vált a folyó rendezése.

(Körös-toroki Partfürdő szabadstrand a Tisza partján)

A környék legnagyobb szabadstrandja

A keletkezett jelentős mennyiségű hordalékból a város keleti végétől a Tisza jobb partján hosszú és széles homokpadot hoztak létre.

A finom szemű folyami homokon évtizedek alatt a környék legnagyobb szabadstrandja alakult ki, ami pontosan úgy néz ki, mint egy homokos tengerpart.

Tisza szabadstrand

Mediterrán szalma napernyők sorakoznak a parton

A homokos strand a tengerparti jellegzetességét többek között az egymás mellet sorakozó szalma napernyőknek is köszönheti. A már-már zsúfoltnak tűnő napernyők látványa is hozzájárul a strand mediterrán hangulatához.

(Körös-toroki Partfürdő szabadstrand a Tisza partján)
(Körös-toroki Partfürdő szabadstrand a Tisza partján)

A szabadstrand vízminősége kiváló, vízállása alacsony, ezért a szabadstrand kisgyermekes családok számára is kellemes kikapcsolódást nyújthat. A háttérben vadregényes ártéri erdők húzódnak.

Fazakas Virág (Fotók: Szivák Róbert)

A legszebb szabadstrandok a Dunakanyarban

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »