Tibeti függőhíd épül a Krka kanyon felett – a horvát tengerpart új látványossága

febr 23 • Földgömb • Impress Magazin

A horvát tengerpart új turisztikai látványossága egy tibeti típusú függőhíd, amely a világ 3. leghosszabb függő gyalogoshídja lesz.

Újabb turisztikai látványossággal bővül a horvát tengerpart: függőhíd épül a Krka kanyon felett, az egyedülállóan szép Krka Nemzeti Park területén.

A 462,5 méter hosszú függő gyalogoshíd projektéről, amely a harmadik leghosszabb lesz a világon és a második leghosszabb Európában, és amely Necven, valamint Trosenj középkori várait fogja összekötni a Krka kanyon felett, a Krka Nemzeti Park igazgatója számolt be.

A világ 3. leghosszabb függőhídja lesz

A tibeti stílusú függőhidat másfél-két éven belül kezdik építeni, attól függően, hogy mikorra sikerül kijárni az építési engedélyt és elkészíteni a teljes dokumentációt.

A híd 140 méter magasan függ majd, ötvözve a kilátó és a gyalogút szerepét, valamint a környezet, és a szinte érintetlen természet felejthetetlen élményét nyújtja az odalátogatók számára. A tájba való beilleszkedés miatt egy viszonylag laza szerkezetű függőhíd építését tervezik. A híd szélessége 160 centiméter lesz, amely teljesen megfelel a kétsávos gyalogutak szélességének.

A Krka vízesés, amelyben még fürödni is lehet

A Krka Nemzeti Parkban – amely 17 km-re található Šibeniktől – rengeteg  természeti szépség és kulturális látnivaló is található. Számos szikla, gyönyörű vízesés, valamint az itteni különleges állat- és növényvilág érdemes a figyelemre. Az egyik legnépszerűbb látványossága a Krka vízesés, melynek nagy medencéjében még fürödni is lehet.

A nemzeti park környéke műemlékek szempontjából is értékes. Római és középkori épületek feltárásai találhatók itt. Legértékesebb műemléke egy tó közepén található kis szigeten lévő ferences kolostor.

Rejtélyes víz alatti “utat” találtak búvárok Split partjainál

(Fotók: np-krka.hr, Wikipedia)

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »