Kidobott gumiabroncsokból készít fekhelyeket menhelyi állatoknak

febr 21 • LifeStyle • Impress Magazin

Egy fiatal brazil srác kidobott gumiabroncsokból készít állatoknak fekhelyet, hogy javítsa a menhelyen élő kutyák és macskák életkörülményein.

Amarildo Silva egy fiatal brazil művész, aki nagy állatbarát is egyben. Másfél évvel ezelőtt döntött úgy, hogy megpróbál javítani a menhelyi állatok életkörülményein ekkor kezdett el kényelmes fekhelyeket készíteni az állatok számára régi gumiabroncsokból.

„Egy kényelmes fekhely az otthon érzését adja”

A menhelyeken ugyanis azt tapasztalta, hogy az utcára került kutyusok a kis cellájukban legtöbbször csak egy pokrócon, vagy a földön alszanak.

Ezért úgy döntött, hogy kényelmes fekhelyeket készít a számukra, mivel szerinte egy kényelmes fekhely az otthon érzését adja az állatok számára is. A kutyusok még kényelmes szivacsot és színes kispárnát is kapnak a fekhelyhez.

Saját kertjében készíti az állatfekhelyeket

Amarildo annyira magára talált ebben a tevékenységben, hogy azóta is megállíthatatlanul gyártja a kis kézműves fekhelyeket a menhelyek számára. Egyedi ötlete pedig annyira népszerű, hogy már környezetbarát kutyatulajdonosok is rendelnek tőle a világ minden tájáról.

Mivel Amarildo mindig is szeretett olyan alapanyagokból alkotni valami újat, amit mások már kidobtak, vagy nem használnak, ezért adta magát az ötlet, hogy a fekhelyeket is valamilyen újrahasznosított alapanyagból készítse.

A brazil városok utcáin nem ritka, hogy az út szélén gumiabroncsok hevernek, ezért esett erre a választása. Amarildo ezeket gyűjti össze, majd a saját kertjében megmunkálja, lefesti és kidíszíti őket. A színes, vidám fekhelyekre legtöbbször még a kutyák nevét is ráfesti.

Amarildo tevékenysége két szempontból is hasznos: a kidobott gumiabroncsok újra hasznosításával nemcsak a kutyáknak tesz jót, hanem a környezetnek is. A fiatal srác hisz abban, hogy tevékenységével és innovatív ötletével hozzájárul egy fenntarthatóbb jövő megteremtéséhez.

Fazakas Virág

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »