Téli programokat kínálnak a nemzeti parkok

jan 30 • LifeStyle • Impress Magazin

Téli nyomkeresés a Velencei-tónál, Tisza-tavi jégtúra a Hortobágyon és madárgyűrűzés a Jági-tónál a január 25. és február 8. közötti hétvégéken.

A „Téli túrák nemzeti parkjainkban” elnevezésű programsorozat részeként a nemzeti parkok több mint húsz ajánlattal várják a túrázókat a január 25. és február 8. közötti hétvégéken.

Hortobágyi Nemzeti Park

Tisza-tó téli vízszintje lehetővé teszi, hogy olyan részei is felfedezhetők legyenek a varázslatos vízi világnak, melyek nyáron megközelíthetetlenek. A Tisza-tavi túra időjárás és jégvastagság függvényében lesz „Jégtúra”, vagy különleges gyalogtúra a dzsungel-szerű ártéri erdőben, nádasban, gyékényesben, érintve régi morotvákat, fokokat, erdőket, legelőket, melyeket évtizedekkel ezelőtt bekebelezett a Tisza-tó vize. A túra több kilátótornyot és az Ó-halászi szigeten lévő romokat is érinti.

Aggteleki Nemzeti Park

A szársomlyói Kikerics túrán a vidék értékes növény- és állatvilágával ismerkedhetnek meg a látogatók. Az Aggteleki-karszton és a Tőserdőn pedig erdei állatok életjelei után nyomozhatnak az érdeklődők.

Balatonfelvidék Nemzeti Park

A Szerzetesek Világnapja geotúrán három híres középkori templomot (Boldogasszony dörgicsei-templomrom, Kisfalud-dörgicsei templomrom és Szt. Péter-dörgicsei templomrom), és három teljesen különböző arculatú mészkőterületet mutatnak be, melynek során időutazást tehetünk a leghatalmasabb 3-as: a földtörténet triász időszakába.

Részletes program a Téli-túrák honlapján.

MTI/ Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »