Téli menedékházikók erdőkbe, sípályákra…

febr 23 • LifeStyle • Impress Magazin

A melegedő kunyhók (warming huts) egy nemzetközi építészeti-tervező verseny, melyet a kanadai Winnipeg városában rendeznek meg minden télen.

A 2015-ös warming huts versenyre több mint 100 kunyhó terve érkezett a világ minden tájáról, ahová olyan létesítmények terveit várják, melyek ideiglenesen felállíthatók a téli szezon ideje alatt akár az erdők mélyén vagy a sípályákon a melegedni vágyó turisták számára. 

Kis tükörház a téli tájban

A polírozott rozsdamentes acél felhasználásával készült kis tükörházikó a University of Manitoba hallgatóinak a projectje. A turisták számára felállított zárt szerkezetű meleget adó menedékház falán a téli tájkép tükröződik.

11

Hibrid kunyhó

A komplex faszerkezetű kunyhó a mexikói Rojkind Arquitectors találmánya. A látványos installáció hibrid kunyhó elnevezéssel indult versenybe, melynek különlegessége, hogy a látogatók négykézláb tudnak bemászni a relatíve meleget adó zárt térbe.

4 

Hóba ásható „hordozható lyuk”

A Weiss architecture&urbanism egy hóba ásható hordozható lyukat alkotott téli menedékház gyanánt. A nagyobb méretű hóbuckába vájható odú szintén egy kreatív megoldás. A menedékháznak van egy külső, nyitott és egy belső, zárt tere is, mely meleget ad a téli sportok kedvelői számára.

44

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »