Szív alakú tó Japánban – Hokkaido szigetén

aug 26 • Földgömb • Impress Magazin

Japán második legnagyobb szigete Hokkaido számtalan természeti kincset rejt. Itt található a Toyoni-tó is, mely szív alakot formáz a magas hegycsúcsok között.

Hokkaido Japán legészakibb és második legnagyobb szigete, melynek partjait a Japán tenger, az Ohotszki-tenger és a Csendes óceán mossa. A sziget közepe hegységekkel és vulkanikus fennsíkokkal tarkított, a partokat síkságok övezik. A szigeten található a zöldellő hegyek között a szív alakú Toyoni-tó.

011

2000 méteres hegycsúcsok

Hokkaido legnagyobb és egyik legszebb nemzeti parkja a Daisetsuzan Nemzeti Park a sziget hegyvidékes északi részén található. A park területén 2000 méter magas hegycsúcsok, vulkánok, és számos jellegzetes japán vulkanikus onsen fürdő található. A Daisetsuzan név jelentése találó, melyet úgy fordítanak, hogy „nagy havas hegyek”.

11

Virágokkal borított dombok

Hokkaido másik nevezetessége a Higashimokoto Park, mely egy 100 ezer négyzetméteres virágpark. Minden évben május elejétől június közepéig a dombokat rózsaszínű virágok borítják látványos virágszőnyeget alkotva. A virágzó dombokon kanyargós utak vezetnek fel a csúcsig, ahonnét csodálatos kilátás nyílik a hullámzó virágtengerre.

A Higashimokoto Parkban a helyiek minden évben virágfesztivált  is rendeznek ahol tematikus rendezvényekkel ünneplik a virágzó természet szépségét.

33

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »