Az állatokkal selfiző „Dr. Doolittle”

aug 17 • LifeStyle • Impress Magazin

Allan Dixon az önjelölt „állatokkal suttogó” vagy „Dr. Doolittle” szeret vicces állat selfiket készíteni, noha nem könnyű az állatok figyelmét megszerezni, sokszor kiszámíthatatlanok és néha meg is harapják.

Az ausztrál kalandor Allan Dixon nagy állatbarát, aki bármerre jár, keresi a kapcsolatot a vadon élő állatokkal, és lehetőség szerint vicces selfiket készít ezekről a pillanatokról.

07

„Kiszámíthatatlanok és néha meg is harapnak…”

„Nem könnyű az állatokkal selfizés, hiszen a közös fotózásnak számtalan buktatója van, de ettől függetlenül nagyon szórakoztató. Bár nehéz a figyelmüket megszerezni, sokszor kiszámíthatatlanok és néha meg is harapnak, de egy sikeres kép kárpótol az apróbb kellemetlenségekért”, mondta Dixon.

06

01

„Meg kell szerezni az állatok bizalmát…”

„Az állat selfikhez fontos, hogy nyugodt legyél, először meg kell szerezni az állat bizalmát”, magyarázza a fotós. „Maradj egy ideig a környezetükben, légy türelmes és kitartó. Legtöbbször ők jobban félnek tőled, mint te tőlük.”

02

05

…és az elmaradhatatlan grimasz

„Egy jó állat selfihez mindenképp kapcsold ki a vakut és a hangot a kamerán, így elkerülhető, hogy az állat megijedjen. Ha csak egyszerűen a kezedben tartod a telefonodat, akkor nem fogja megzavarni őket. Az a legfontosabb, hogy biztonságban érezzék magukat a társaságodban. Ha pedig megvan a póz, akkor jöhet a kattintás, egymás után…”

001x

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »