Szédületes otthon egy szikla falán – Cliff House

szept 9 • Enteriőr • Impress Magazin

Extrém otthont tervezett egy ausztrál építész, mely egy közel 100 méteres szikla falán lóg felfüggesztve az óceán felett. 

Ausztráliában egyre többen keresnek fel tervezőirodákat extrém igényekkel. Az óceán parti telkek pedig megannyi lehetőséget biztosítanak a merész álmok megvalósítására. A föld és ég között lógó házikó terveit a Modscape Concept készítette.

Óceán fölött lógó házikó Ausztrália partjainál

Az előre gyártott modulokból összerakott házban függőlegesen helyezkednek el a szobák egymás felett. A lakók a szikla tetején jutnak be az otthonukba egy szabadtéri teraszon át. A hálószoba, a konyha és a nappali mind külön szinteken helyezkednek el, melyeket lépcső köt össze. Az ötemeletes házban még egy panorámás kabin lift is üzemel.

modscape.com.au

modscape.com.au

 

A legalsó szint egy nyitott terasz

A ötszintes ház így természetes módon illeszkedik a tájba, és a szobákból szédületes kilátás nyílik az óceánra. A hatalmas szikla falára függesztett házikó formatervezésénél az alapötletet a kagylók ihlették, melyek a hajók falára kapaszkodnak. A ház épp úgy illeszkedik a szikla falára, mint ahogy a hajótesteken kapaszkodó kagylók.

modscape.com

modscape.com.au

A legalsó szintről egy nyílt teraszra lehet jutni, ahol kültéri bútorok, szabadtéri konyha és egy beépített jakuzzi is található.

modscape.com

modscape.com

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »