Space-glass üvegművészet – apró univerzum medálok

dec 4 • Kult & Art • Impress Magazin

Gyönyörű Space-glass medálokat alkot egy japán üvegművész, melyben az univerzum bolygói, galaxisai, csillagvárosai láthatók miniatűr változatban.

A Space-glass medálokat Satoshi Tomizu üvegművész egy saját maga által fejlesztett technikával alkotja. A lenyűgöző kézműves művészetet és alkotásait Space-glass, azaz univerzum üvegeknek nevezte el.

Tenyeredben a kozmosz

Az üvegművész Tomizu az apró üveggolyókra hasonlító medálokat a régi üvegfúvó mesterséghez hasonlóan forró tűzben formázza. 28 évesen kezdett hőálló üvegekkel foglalkozni, és évekig hódolt ennek a kézműves mesterségnek.

Ez a több éves tudás és gyakorlat tette lehetővé számára, hogy felfedezzen új tulajdonságait az üvegnek, és kifejlesztette a saját művészetét. Szemet gyönyörködtető medáljai egyedi alkotások, nincs közöttük két egyforma.

Fénylő opál az üvegben

Tomizu mindegyik üvegmedál belsejébe egy opálgyöngyöt helyez bolygóként, amely egy húron keresztül rögzít. Az opál önmagában is egy színesen csillogó, kagylófényű kristály, mely az átlátszó üvegmedálban gyönyörű látványt nyújt.

44

A tűz forró lángjában készülnek

Az apró opál bolygót egy húron keresztül rögzíti, majd a hő és az állandó pörgetés hatására, létrejön egy spirális világ, majd szétszóródnak az aranypöttyök és kialakulnak a színes csillagvárosok és klaszterek.

22

A medálok a kaleidoszkóphoz hasonlóan, különböző szögből nézve más és más bonyolult, örvénylő, folyton változó képet mutatnak.

11

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »