Pongour vízesés az ember és a természet összetartozásának jelképe

márc 23 • Földgömb • Impress Magazin

A különleges történetű vízesés Vietnámban található, Dalat városától 40 km-re, mely a szerelem városaként is ismert.

A 40 méter magas és 100 méter széles Pongour zuhatag festői környezetben található, egy hatalmas 25 hektáros érintetlen erdő közepén.

Út a zuhatagon át

A vízesésen gyalog is át lehet kelni, ahogy ezt a szerzetesek gyakran meg is teszik. Az egymásra csúsztatott kőlapokon egyensúlyoznak a zuhatagon átvezető úton. A hatalmas mennyiségű víz, ahogy zúdul lefelé a több méteres kő lépcsőkön olyan zengő hangokat ad, melyeket mérföldes körzetben is hallani.

11

A vízesés különös legendája

A legenda szerint a régi időkben élt itt egy őslakos törzs (Kho), melynek gyönyörű vezetője Kanai ismerte az állatok nyelvét és képes volt uralni még a vadállatokat is. Minden állat engedelmeskedett neki, és megvédték őt az ellenségektől is. Hirtelen egy nap azonban holtan találta őt a négy orrszarvú barátja, akik annyira elszomorodtak, hogy nem ettek semmit, csak ültek a lány mellett, egészen addig, amíg ők is mind meg nem haltak.

22

A törzs tagjai másnap felfedezték, hogy a lány szülőhelyén egy csodaszép vízesés keletkezet. Úgy tartják, hogy a lány haja változott vízeséssé, az orrszarvúk pedig a sziklákká. A vízesés ezért mind a mai napig az ember és a természet összetartozásának jelképe.

Vida Hajni

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »