Pillangóvirágokkal nyit a londoni START művészeti vásár

aug 29 • Kult & Art • Impress Magazin

Szeptember 10-én kezdődik a londoni Saatchi Galériában a START művészeti vásár, mely egy lebegő pillangó installációval nyílik meg.

A rendezvény számos külföldi alkotó mellett az újonnan Londonba érkező művészeket mutatja be. A kiállítás és vásár egy látványos interaktív installációval, a lebegő pillangókkal indul. A folyamatosan változó digitális kép egy japán művészeti csoport a Teamlab alkotása.

Tükrözött sétány

A japán csoport célja, hogy megszüntessék a határokat a valóság különböző megnyilvánulásai között. A lebegő pillangók project egy tükrözött sétányon át vezet, mely során a pillangók virágokká változnak. Egy pillangó szárnya olyan, mint egy virágszirom, ez a hasonlat adta a látványos installációhoz az alap ötletet.

11

Pillangóvirágok

A folyamatosan változó, lebegő pillangóáradat az év folyamán nyíló virágokká alakul át. A mozgókép mutatja, ahogy virágot bontanak, növekednek, majd elhervadnak. Az emberek, látogatók jelenléte, viselkedése is befolyásolja a folyamatot és a ciklust, ettől interaktív a kiállítás.

22

Az ember és a természet közötti határok

A pillangóvirágok átalakulása és fejlődési ciklusa az ember jelenlétének hatására megváltozik, hiszen a látogatók interaktív módon hatnak az egész folyamatra, függetlenül attól, hogy a virág épp elsorvad, meghal, vagy virágba borul. Ezáltal megtapasztalhatjuk, hogy az emberi viselkedés és a természet közötti határok is elmosódnak.

33

A galériában a digitális pillangók keresztük-kasul repkednek a falakon, a virággá alakuló képek pedig nem előre felvett vagy lejátszott képek, hanem abban az adott pillanatban alakulnak át, sosem ismétlődik meg kétszer ugyanaz a kép.

44

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »