Otthonos kupolaházak újrahasznosított anyagokból

ápr 7 • Enteriőr • Impress Magazin

Timothy Oulton újrahasznosított téglából épít félgömb alakú kupolaházakat. Az általa tervezett házakban egyetlen éles sarok sem található.

Kanyargós út vezet egy gyönyörű kerten át a nyitott teraszhoz, mely a kis kupolaházhoz csatlakozik. A brit építész és bútorgyártó, Timothy Oulton végleg szakított a kockaházak szigorú és rideg stílusával, ehelyett meghitt és hangulatos kupolaházakat tervez.

11

Ciklikus alaprajz – ívelt oszlopok

Az általa tervezett otthonoknak azonban nem csupán a formaviláguk különleges, hanem az is, hogy újrahasznosított téglákból épülnek. A beton alapra épített ház külső kupoláját vörös cédrus zsindely borítja, belső szerkezete pedig egy pók hálójához hasonlít, mely ívelt, függőleges oszlopai a legtetején összeérnek. A ciklikus alaprajz körül forog a központi csigalépcső is.

22

A félgömb alakú dómházban nincsenek sarkok és élek, minden lekerekített, ennek köszönhetően egy sokkal lágyabb hangulatot nyújt. A bútorok szintén ezt a stílusirányt követik. A lágy vonalvezetés és a lekerekített falak egy harmonikus, és kellemes lakóteret alkotnak.

33

A földszinten a nappali, az étkező és egy kis konyha található. A felső szint pedig egy nyitott galéria, ahol a dolgozó és a hálószoba került kialakításra a fürdőszobával.

44

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »