Öt év után újra befagyott a Niagara-vízesés – extrém hideg van Amerikában

jan 23 • LifeStyle • Impress Magazin

Az amerikai-kanadai határvidéken mínusz 20 Celsius-foknál is hidegebb az idő, és öt év után ismét befagyott a Niagara-vízesés nagy része.

Extrém hideg tombol Amerikában, melynek köszönhetően szokatlan természeti jelenségeknek lehetünk szemtanúi. Pár héttel ezelőtt például havazott a Sonora sivatagban. Különös látványt nyújt, ahogy hótakaró borítja a sivatagban a kaktuszokat.

Az amerikai-kanadai határvidéken pedig mínusz 20 Celsius-foknál is hidegebb az idő, és öt év után ismét befagyott a Niagara-vízesés nagy része.

Rendkívüli látványosság a megfagyott Niagara

A keleti partvidéken általában is mínusz 5 és mínusz 20 fok közötti a hőmérséklet. Északkeleten megállíthatatlanok a hóviharok, ahol nem hó, ott ónos eső hullik.

Több mint 74 millió embert érintenek a viharriadók. A meteorológusok előrejelzései szerint a sarkvidéki hideg egész héten kitart. Több keleti parti államban szerdáig viharriadó van érvényben.

Lefagyott, jeges utak, áramkimaradások és a gázszolgáltatás fennakadásai nehezítik a mindennapokat több mint 15 államban. Rhode Island államban Gina Raimondo kormányzó több megyére rendkívüli állapotot rendelt el.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »