Ősz a világ körül – 15 gyönyörű őszi tájkép

okt 1 • Földgömb • Impress Magazin

Az ősz színes festménnyé változtatja a tájat. Varázslatos az őszi tájkép, bármerre is járunk, főleg gyönyörű a nemzeti parkokban.

Aspen, Colorado

A folyókkal és a 2400 méter magas sziklás hegyekkel körülvett Aspen, Colorado egyik legszebb városa. Ősszel a havas hegycsúcsok alatt sokasodó nyárfa aranyló lombkoronája különösen megkapó látványt nyújt.

15 gyönyörű őszi tájkép

Észak-Olaszország

Olaszország vadregényes tájai, hegyek között megbújó falvai ősszel gyönyörű látványt nyújtanak. Néhány vidéken a vörösen izzó lombkoronák jellemző látványa fogad.

15 gyönyörű őszi tájkép

Otago, Új-Zéland

Az Otago egy régi maori szó, melynek jelentése „elszigetelt”, vagy „vörös föld”. Ez utóbbi utal a vöröses-okkersárga agyagra, mely gyakori az Otago régió egész területén.

gyönyörű ősszel a természet

Llanrwst, Wales

Borostyánnal befuttatott házak, kis kőhidak és egy középkori kastély is található ezen az apró Wales-i településen. A város leghíresebb épülete a 15. században épült törvényszék, melyet tetőtől talpig benőttek a növények.

gyönyörű ősszel a természet

Portland, Oregon

Portland Oregon állam legnépesebb városa, a népességi listán harmadik a Csendes-óceán északnyugati részén, Vancouver és Seattle után. A város egy kialudt vulkáni területen fekszik, egy úgynevezett „lávaföldön”.

gyönyörű ősszel a természet

A lávaföld 32 kialudt vulkáni kúp közül a legnagyobb a Mount Tabor, melynek középpontja délkelet Portland területén van. A szunnyadó, de még aktív vulkán a Mount Hood Portlandtól keletre fekszik, de a város majdnem minden területéről látható.

15 őszi tájkép

Berchtesgaden Nemzeti Park, Németország

Az Alpok vadregényes hegyei és völgyei veszik körül Berchtesgaden Nemzeti Parkot, mely az osztrák határ közelében található. Az őszi szín kavalkád mesebeli vidékké varázsolja a parkot.

15 őszi tájkép

Quarten, Svájc

Ez a csendes, nyugodt svájci település gyönyörű természeti közegben található, melyet ősszel a fákat mindenfelé aranyló lombkoronák díszítenek.

15 őszi tájkép

Lake District Nemzeti Park, Nagy Britannia

A Lake District Anglia legnagyobb nemzeti parkja, mely Anglia északnyugati részén terül el. A közel 55 kilométer hosszú tóvidék területen a hegyek között egymást érik a csillogó tükrű tavak.

varázslatos a természet ősszel

Laurentian Park, Kanada

A Laurentian vidék híres az őszi táj szépségéről. A helyiek még fesztivált is rendeznek az ősz tiszteletére. A park őszi ünnepsége a Színek Szimfóniája Fesztivál, amikor a látogatók gondolából csodálhatják meg a természet színeit.

varázslatos a természet ősszel

Sandnes, Norvégia

Norvégia egyik legszebb fjordja a Gandsfjorden az ország déli részén található, mely Sadnes városának központjában végződik. Ősszel jellegzetes látványt nyújt a vöröslő lombszőnyeg az erdőkben.

varázslatos a természet ősszel

Tokió, Japán

A japán fővárosban, mely a világ egyik legnagyobb városa számos gyönyörű kert és park található, ahol megcsodálható a jellegzetes japán juhar vörösen izzó lombkoronái.

varázslatos a természet ősszel

Denali Nemzeti Park- Alaszka

A Denali Nemzeti Park és Vadrezervátum Alaszka középső részén található. Látványosságai közül kiemelkedik Észak-Amerika legmagasabb hegye, a Denali.

gyönyörű ősszel a természet

Skót felföld

Ódon kastélyok, zöldellő hegyvonulatok között megbúvó középkori várak, titkot rejtő tavak kísérik utunkat Skót felföldön. A híres filmek helyszínének is helyet adó történelmi emlékek sejtelmes hangulata megborzongatja az ide látogatókat.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »