Olaszország eltörölt minden beutazási korlátozást

jún 8 • LifeStyle • Impress Magazin

Június 1-jétől az összes beutazási szabály megszűnik Olaszországban. A turisták korlátozások nélkül utazhatnak.

Olaszország június 1-jétől minden beutazási szabályt eltörölt, szabadon lehet utazni az egész ország területén, írja a Euronews.

Május 31-ig minden Olaszországba látogató turistának friss COVID tesztet kellett csináltatnia az utazás előtt. Az olasz egészségügyi miniszter azonban bejelentette, hogy ezt a szabályt nem hosszabbítja meg, ezzel véget vet minden beutazási korlátozásnak.

Az országba érkezőknek mostantól nem kell kitölteni az EU digitális űrlapot (dPLF), és a vészhelyzet megszűnése óta az éttermekbe, múzeumokba való belépéshez sem kérik a Green Pass vagy Super Green Pass igazolvány bemutatását.

A maszk mandátuma még június 15-ig érvényben marad. Bár májusban feloldották az összes Európai Unió tagállamában a repülőjáratokon való maszkviselési kötelezettséget, néhány repülőtér vagy légitársaság még kérheti június 15-ig.

Nem kell többé COVID-teszt a beutazáshoz

Május 31-ig a be nem oltott turistáknak 5 napos karanténba kellett vonulniuk a beutazás előtt, és csak akkor kaptak engedélyt a belépéshez, ha friss negatív COVID tesztet tudtak bemutatni, illetve igazolták, hogy az elmúlt 180 napban meggyógyultak a vírusfertőzésből.

Június 1-jétől azonban nem kell COVID-tesztet csináltatni a turistáknak, függetlenül attól, hogy kaptak-e oltást vagy sem.

Mostantól nem kell kitölteni a Passenger Locator Form űrlapot sem, akár be vagyunk oltva, akár nem, és a repülőjáratokon való általános maszkviselési kötelezettséget is feloldották.

Oltási igazolványra sincs szükség

A COVID digitális oltási igazolványt, a Green Passt, és a Super Green Passt is eltörölték szinte mindenhol. Az éttermekben és bárokban nem lesz szükség rá, valamint a mozik, színházak, múzeumok és egyéb kulturális intézmények sem kérik.

Egyedül a kórházi látogatást kötik Super Green Pass igazolványhoz.

Június 15-ig maszkot kell még viselni

Annak ellenére, hogy május 1-jén feloldották a maszk viselési szabályt az üzletekben és a nyilvános helyeken, a tömegközlekedési eszközökön, és néhány intézményben június 15-ig még hordani kell.

A közlemény szerint június 15-ig minden 5 éven felüli személynek kiváló minőségű FFP2 maszkot kell viselnie az összes tömegközlekedési eszközön, a mozikban, a beltéri sporteseményeken, a színházakban, koncerteken, kórházakban és iskolákban. A 6 éven aluli gyermekek minden maszkviselési szabály alól mentesülnek.

Noha feloldották a maszkviselés kötelezettséget, érdemes azért magunkkal vinni egyet a saját védelmünk érdekében. Jelenleg is sokan viselik még az üzletekben és a nyilvános helyeken, pedig itt már nem kötelező.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »