Nem bírják párizsi hidak a szerelemlakatok súlyát

aug 12 • LifeStyle • Impress Magazin

Szerelemlakat helyett selfie-t javasolnak helyi hatóságok a Párizsban turbékoló pároknak, attól tartva, hogy a hidak nem fogják bírni a szerelemlakatok súlyát.

A szerelmesek nevével, monogramjával, vagy csak egy szívvel ellátott lakatok kihelyezése olyannyira népszerű gyakorlattá vált Párizsban az elmúlt évek során, hogy a Szajnán átívelő hidakat ma már több százezer ilyen apróság díszíti.

A Pont des Arts korlátjának egy része már leszakadt

A lakatokban rejlő veszélyt jelzi, hogy júniusban leszakadt a Pont des Arts gyalogoshíd rácsozott korlátjának egy része a több ezer szerelemlakat súlyától.

A hatóságok hétfőn kezdték el kihelyezni az érintett hidakra a figyelmeztetéseket, amelyben felhívják a párok figyelmét a lakatok veszélyére és arra buzdítják őket, hogy inkább selfie-ket készítsenek magukról. A lakatolókat mindazonáltal továbbra sem fogják megbüntetni – olvasható a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadásában.

Rómában már betiltották    

A „Love Lock” hagyománya Párizsból indult a 2000-es évek elején, azóta világszerte újabb és újabb városokban jelenik meg különféle érdekes formákban.    

Néhány város azóta határozottan fellépett az apró szerelemszimbólumok ellen: a firenzei Ponte Vecchióról egyszerűen levagdosták a lakatokat, míg Rómában, a Tiberist átívelő Ponte Milvio hídon betiltották a kihelyezésüket.

A francia főváros romantikus hírnevének megőrzése érdekében a párizsi hatóságok nem akarnak ilyen drasztikusan fellépni, de abban sokan egyetértenek, hogy muszáj cselekedni az ügyben, mivel a lakatok az Eiffel-tornyot is elérték. Több ezren írták már alá a „borzasztó és veszélyes” gyakorlat betiltását szorgalmazó petíciót, míg a környezetvédők a Szajnába dobott kulcsok miatti aggodalmuknak is hangot adtak.

MTI/ Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »