Hős lett a francia pap, aki berohant az égő Notre-Dame-ba, hogy kimentse a 2000 éves töviskoszorút

ápr 15 • LifeStyle • Impress Magazin

Jean-Marc atya az életét kockáztatva rohant a lángoló székesegyházba, hogy kimentese az eredeti töviskoszorút, amit a Notre-Dame-ban őriztek.

Jean-Marc Fournier atya a nemzet hőse lett, miután életét kockáztatva rohant be a lángoló Notre-Dame-ba, hogy kimentse a lángok közül azt a töviskoszorút, amelyet Jézus fejére helyezte a keresztre feszítéskor, írja az epochtimes.com.

A lelkész aktívan részt vett a tűzoltásban

A francia pap – aki egyben a Párizsi Tűzóltóság lelkésze is – csatlakozott a tűzoltókhoz és közreműködött a székesegyház tűzoltásában, valamint a felbecsülhetetlen emlékek megmentésében. A töviskoszorú a keresztény világ pótolhatatlan ereklyéje, amelyet azóta már biztonságba helyeztek.

Fournier atya már többször bizonyította hősiességét. Többek között a 2015-ös párizsi terrortámadáskor – amely több mint 100 emberáldozatot követelt – azonnal a helyszínre rohant, hogy segítsen a sebesültek ellátásában.

1239-ben került a töviskoszorú a Notre-Dame-ba

Az eredeti töviskoszorút IX. Lajos francia király hozatta Párizsba 1239-ben. A különleges ereklyét a mai napig egy mívesen kidolgozott arany ereklyetartóban tárolják a székesegyház kincstárában. A töviskoszorút rendkívül ritkán mutatják be a nyilvánosság előtt.

„Különleges osztag alakult ki a Notre-Dame értékes tárgyainak megmentésére” – nyilatkozta Anne Hidalgo, Párizs polgármestere.

„A töviskoszorút már biztonságba helyeztük a számos egyéb, pótolhatatlan ereklyével együtt – tette hozzá. – A további kimentett műalkotások pedig a Louvre-múzeumba kerülnek.”

„Ez a katasztrófa az egész világ tragédiája”

„Ez a katasztrófa az egész világ tragédiája – mondta a leégett Notre-Dame kapcsán a polgármester. – A Notre-Dame mindig is Párizs meghatározó épülete volt, emellett a francia történelem kulcsfontosságú építménye. Az egész keresztény világ számára pedig egy ikonikus templomnak számított.”

A Notre-Dame már soha nem lesz ugyanaz, mint régen, de a felújítás hamarosan megkezdődik, melyhez számos híresség és milliárdos ajánlott fel jelentős adományokat.

Fazakas Virág

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »