Akkora siker volt, hogy minden áruházban kapható lesz az újrahasznosítható tasak – műanyag zacskók helyett

szept 10 • ÖKO-világ • Impress Magazin

A Spar teljes hálózatában elérhetővé teszi újrahasznosítható zöldség-gyümölcs tároló tasakokat az egyszer használatos műanyag zacskók helyett.

A SPAR húsz – győri, szegedi és tatabányai – áruházában március végétől tesztelte újdonságként az újrahasználható zöldség- és gyümölcstároló tasakokat, amelyekből a tesztidőszakban több tízezer talált gazdára.

A vásárlói érdeklődés jelentősen meghaladta a cég által vártat, ezért szeptember 10-től teljes magyarországi hálózatában árusítja ezt a csomagolóeszközt.

Egyre környezettudatosabbak a magyar vásárlók is

A Spar korábbi közlése szerint a magyar fogyasztók évről évre környezettudatosabbak. Tavaly az üzletlánc vásárlóinak 40 százaléka már a többször használatos zacskókat és bevásárlótáskákat részesítette előnyben.

A strapabíró tasakokkal a Spar a környezettudatos vásárlásra akarja ösztönözni vevőit, melyeket akár több éven keresztül is használhatjuk.

Az áruházak zöldség-gyümölcs részlegeire kihelyezett újrahasználható tasakokat a vásárlók 599 forintért szerezhetik be. A zsákok egységcsomagjai 3 darab mosható és szalaggal jól zárható, tartós, többször használatos tasakot tartalmaznak.

Otthonról hozott tasakokba is szedhetjük a gyümölcsöt

Nyár végétől azonban már otthonról vitt, saját csomagolóeszközökbe is szedhetjük a nem előrecsomagolt zöldség- és gyümölcstermékeket. A hozott csomagolóanyagos súlymérésben a boltokban plakátok nyújtanak segítséget.

Forrás: MTI

Leválthatja a műanyagot az új biocellulóz – 100%-ban lebomló növényi csomagolás

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »