Miért érdemes kerámia kaspót választani?

máj 2 • LifeStyle • Impress Magazin

A kerámiából készült tartó kiváló választás, ha ültetésről vagy dekorálásról van szó. A cikkben sorra vesszük az előnyöket, eláruljuk, hogy miért érdemes ezt a változatot választani. 

A DekorPlaza.hu oldalán beszerezhető kerámia kaspók kiváló választásnak bizonyulnak azok számára, akik előnyben részesítik a klasszikus, mégis modern dizájnt. A választék széles, így mindenki könnyen megtalálja az otthona stílusához leginkább illő változatot.

Környezetbarát választás 

A kerámia kaspók praktikusak és tartósak, valamint esztétikus a megjelenésük. Az utóbbi tulajdonságnak köszönhetően mutatósan lehet dekorálni velük a külső és a belső tereket. A választék rendkívül széles, az egyszerű változatoktól kezdve a színes, mintás darabokig mindenféle változat beszerezhető. 

A kerámiából készült tartók időtálló darabok, mivel az anyaguk tartós. Ellenállnak az időjárás hatásainak, vagyis nem veszítik el a színüket, megőrzik az eredeti állapotukat. Ráadásul környezetbarát választásnak bizonyulnak ezek a kaspók, ugyanis nem tartalmaznak mérgező anyagokat, természetes anyagból készülnek. Ennek köszönhetően a növények egészségét is támogatják. A kerámiából készült tartók bizonyos mértékű víztartó képességgel is rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy valamennyi nedvességet felszívnak és meg is őrzik azt.

Mire kell figyelni a választás során? 

A választás során néhány szempontot mindenképpen végig kell gondolni. Fontos a méret, a formavilág és a szín. Továbbá azt is figyelembe kell venni, hogy hol kap majd helyet a tároló. Mindemellett az sem mindegy, hogy milyen növény kerül a kaspóba, illetve az sem, hogy ajándékba tervezzük-e adni. 

Amennyiben modern, letisztult belső terekbe kerül, akkor érdemes fehér vagy világos színű kerámiát választani. A fehér szín eleganciát sugall, és kiválóan harmonizál más színekkel. Amennyiben a természetközeliség jellemzi a belső tér hangulatát, akkor javasolt a földszínekben gondolkodni. Jó választás ebben az esetben például a terrakotta vagy a sárga különböző árnyalatai. Igazán trendi színnek számít a púder rózsaszín és a mentazöld. Ezekkel a változatokkal egyszerűen lehet frissességet teremteni a helyiségekbe. Amennyiben egységes összkép a cél, érdemes szettben kapható kerámia kaspókat vásárolni.

Tárolás és gondozás

A kaspó tökéletes állapotának megőrzéséhez mindenképpen oda kell figyelni a tárolásra és a gondozásra. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a kerámia törékeny anyag. Szóval a tárolás során figyelni kell arra, hogy ne sérüljenek, karcolódjanak vagy repedjenek meg. 

Továbbá arról sem szabad megfeledkezni, hogy a hirtelen történő hőmérséklet-változásra érzékeny a kerámia, tehát kerülni kell a hideg vagy forró környezetbe való hirtelen áthelyezést. Télen érdemes bevinni a belső terekbe, hogy a fagyok ne okozzanak benne kárt. A tisztítás során nem szabad alkalmazni erős tisztítószert vagy durva anyagot.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »