Mézes sült alma aszalt szilvával és vanília fagylalttal
A dióval, aszalt szilvával és quinoa (kinoa) magokkal töltött mézes sült alma vanília fagylalttal egy egzotikus édesség a hétvégére.
Hozzávalók (2 személyre)
– 4 ek fehér quinoa (kinoa) mag
– 2 nagy alma
– 2 aszalt szilva
– 2 ek mazsola (vagy aszalt áfonya)
– 2 ek dióbél
– 1 ek méz
– 1 citrom kifacsart leve
– 1 tk őrölt fahéj
– 1 tk vaj
Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokosra.
Vágd félbe az almákat, majd távolítsd el a magházat, és képezz egy üreget az alma belsejében.
Keverd össze a quinoa (kinoa) magokat a többi hozzávalóval, majd óvatosan tölts meg az almákat. Az alma tetejére is tegyél egy keveset a töltelékből, majd helyezz rá egy-két diót, és egy-egy aszalt szilvát.
Az almákat 20-30 percig kell sütni, majd a kész, sült almákat tálald vanília fagylalttal.
Kapcsolódó cikkek
« Milánó fizetne azoknak, aki kerékpárral járnak dolgozni Az újrahasznosítás rajtunk (is) múlik »