Mexikó rejtett kincse – termálmedencék egy gyönyörű kanyonban

jún 30 • Földgömb • Impress Magazin

Mexikó különleges vízparkja a Grutas Tolantongo. A hegyoldalban lévő lépcsőzetes medencék vizét természetes hőforrások táplálják.

Mexikó egzotikus termálmedencéi a Mezquital-völgyben találhatók, 1280 m tengerszint feletti magasságban. A kanyon meredek hegyoldalában különleges látványt nyújt, ahogy egymás fölött sorakoznak a kristályvizű termálmedencék.

A medencék vizét hőforrások táplálják

A Grutas Tolantongo egy természet alkotta termálfürdő egy csodálatos egzotikus vízpark. A grutas spanyol szó jelentése „barlangok”, míg a Tolantongo a navatl nyelvből származik, és azt jelenti, hogy „a hely, ahol meleg érződik”.

Mexikó e rejtett vidékén, a Sierra de Hidalgo gyönyörű hegyei között egy különlegesen szép cseppkőbarlang rendszert jött létre, amely számtalan hőforrást rejt. A mészkőmedencék kristálytiszta vizét is, ezek hőforrások táplálják.

Kanyonban megbújó vízi paradicsom

A hegyben megbújó gyönyörű Tolantongo-barlangok és a hőforrásrendszer a kanyon természeti csodája, melynek völgyében egy forró vizű folyó lépcsőzetes medre kanyarog. Mivel a folyóvize 35 Celisus fokos, így természetes módon tudott létrejönni egy termálfürdő.

A folyó vize a sziklákon átfolyva kis vízeséseket alkot, amelyek gyógyhatásukról ismert természetes medencéket hoznak létre.

Nem könnyű megközelíteni

A kanyon vízesései, hőforrásai és lépcsőzetes medencéi egy természetes és egyedülálló, egzotikus vízi paradicsomot alkotnak a hegyek között. A Grutas Tolantongo bejárata is varázslatos, amely egy fátyolvízesés alatt rejtőzik.

Az ország e távoli részébe azonban nem könnyű eljutni, mert meredek hegyi utak vezetnek ide, olykor hajmeresztő kanyarokkal tarkítva.

Fazakas Virág

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »