Megnyílt a világ legnagyobb szabadtéri szoborkiállítása

nov 6 • Kult & Art • Impress Magazin

A Sculpure by the Sea – Szobor a tengerparton kiállítás október 24 és november 10 között látható Sydney tengerpartján.

A Sculpure by the Sea kiállítást minden évben megrendezik az ausztrálok. A Bondi és Tamarama beach között épül meg a grandiózus szoborpark, ahol több mint hatvan képzőművész alkotása kerül bemutatásra.

1

104 szobor a tengerparton

A 2013-as kültéri kiállításra több mint száz alkotás érkezett a világ minden tájáról. A monumentális szoborpark installációi fantasztikus látványt nyújtanak a világ egyik legszebb tengerpartján. Nem véletlen, hogy ez a különleges kiállítás az egyik legnépszerűbb kulturális esemény Ausztráliában.

Byung-Chui Ahn

Nem csak kőből…

A tengerparti séta alkalmával érdekes művészi alkotásokat csodálhatnak meg a látogatók. Hatalmas több méteres kőszobrok, fa, fém és üveg tárgyak, színes ékszerek és különös tárgyakat formázó alkotások sora található elszórtan a több kilométeres partszakaszon. Néhány installáció közvetlenül a part mentén lett felállítva, bizonyos műtárgyak azonban eldugott öblökben vagy a meredek sziklák falán láthatók.

3

A világ minden tájáról

A tenger és a szárazföld találkozásánál felállított installációk nem csak helyi művészek alkotásait mutatja be, a világ minden tájáról érkeztek szobrok Japántól kezdve Európa számos országán keresztül az Egyesült Államokig.

55szerk44

A naplemente fényeiben

A kiállítás mindenki számára nyitott és teljesen ingyenesen látogatható a nap bármely időszakában. A monumentális alkotásokat meg lehet tekinteni nappali megvilágításban, az aranyló naplemente fényeiben, de akár éjszaka, a kivilágított város fényeiben is megcsodálhatók a kültéri remekművek.

2

 Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »