Megható sorokkal búcsúzott Böjte Csaba a Bükki Füvesembertől

dec 14 • LifeStyle • Impress Magazin

Gyuri bácsi temetése napján a dévai templomban is misét tartottak. Böjte Csaba ferences rendi szerzetes megható sorokkal búcsúzott a bükki füvesembertől.

December 4-én 94 éves korában végleg megpihent Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember. Temetése napján, december 14-én Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója a következő sorokkal emlékezett meg a legendás természetgyógyászról, a népi gyógyítás művelőjéről:

– Őszinte főhajtással búcsúzom tőled kedves bükki füves-ember, Szabó Gyuri bátyám! Sok jó receptet tanítottál nekünk mindenféle gyógynövény keverékből, de én legszívesebben a te életed „nagy receptjét” szeretném megtanulni. Mindig csodáltam optimizmusodat, azt a nyugodt, bizakodó „megoldjuk lelkületet” amellyel szembe néztél bajokkal, betegségekkel, gondokkal. Te magad voltál környezeted számára az igazi gyógyszer, amelyért nem kellett hegyeket bejárni, nem kellett szárítani, aszalni, sütni, főzni, elég volt veled meginni egy jó pohár akármilyen frissen, illatosan párolgó csésze teát és az ember már mindjárt jobban érezte magát tőle. A nagy Gyógyító, a Teremtőnk, hiszem, hogy jósággal befogadott az országába, te már jó helyen vagy, szeretettel kérlek járj közbe értünk, hogy mi magunk is környezetünk számára ebben a kusza összevissza világban a sebre ír, a bajra gyógyszer lehessünk.

(Gyuri bácsi kertje)

Temetésed napján, december 14-én reggel hét órakor kezdődő szentmisénkben, gyermekeinkkel a dévai templomban számodra örök nyugodalmat kérünk, a magunk számára, a te lelkiségedből kérnénk egy kabátra valót e didergő világban – írta bejegyzésében a szerzetes.

Gyuri bácsi tudását lányának, Lopes-Szabó Zsuzsának adta át, aki gyakorlott fitoterapeutaként viszi tovább a hagyományait és vezeti a családi vállalkozást.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »