Megépült a világ legnagyobb akváriuma

ápr 15 • LifeStyle • Impress Magazin

Több világrekordot is megdönt Kína legújabb óceánparkja. Itt található 143 hektáros akvárium és a világ legnagyobb víz alatti kupolája.

A Chimelong Óceánbirodalom nevet viselő témapark a dél-kínai Kuangtung tartomány Csuhaj városában nyitott meg április elején.

Vízi világ az Amazonastól a Déli-sarki tengerik

A témapark hét fő térre tagolható, amely a vízi világ változatosságát mutatja be az Amazonastól a Déli-sarki tengerig. Az Óceánbirodalom területén cirkusz, vízi hullámvasutak, szórakoztató- és vendéglátóipari egységek és egy ötdimenziós mozi is helyet kapott.

12

A 143 hektáros területet felölelő együttes a Guinness-rekordok sorában immár hivatalosan a világ legnagyobbja: akváriumai összesen 49 millió liter vizet tartalmaznak. Köztük található a világ legnagyobbja, egy 22,7 millió literes, amelyben hatalmas cetcápák róják a köröket.

1212

A hatalmas óceánpark

A Chimelong Óceánbirodalom tudhatja magáénak a világ legnagyobb akváriumi üvegét is 39,6 méteres hosszával és 8,3 méteres magasságával. Szintén itt található a világ legnagyobb, 12 méter átmérőjű vízalatti kupolája.

44

A létesítmény közvetlen összeköttetésben áll a Chimelong Hengqin Hotellel, amely a világ legnagyobb ökológiai témájú szállodája.

33

 Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »