Magyar találmány a bőrönddé összecsukható elektromos robogó

jan 9 • LifeStyle, ÖKO-világ • Impress Magazin

A hazai fejlesztésű környezetbarát robogó különlegessége, hogy ha a szükség úgy kívánja, bőrönd méretűvé hajtogatható.

A pillekönnyű, környezetbarát Moveo robogót lítium-ion akkumulátorok hajtják, melyek a kerekekben helyezkednek el. A fejlesztő szerint 35 kilométer a hatótávolsága, és mintegy másfél-két óra alatt feltölthető akár otthon, akár a munkahelyünkön konnektorból.

Összecsukva „bőröndkerekeken” húzható

A parkolás és a tárolás sem gond, ugyanis az elektromos motor pár perc alatt bőrönd méretűvé összehajtható, és bőröndkerekein húzható.

moveoscooter.com/hu

moveoscooter.com/hu

A mindössze 25 kg súlyú kis járgány könnyedén szállítható autóval, tömegközlekedéssel, és irodában, lakásban is tárolható.

Másfél-két óra alatt feltölthető konnektorból

A környezetbarát fejlesztésű 40-45 km/óra csúcssebességű kismotor a mindennapokban lehet hasznunkra Hegedűs Zsolt, a Moveo megálmodója szerint. A belvárosban közlekedni, ügyet intézni, bevásárolni, vagy eljutni a néhány kilométerre lévő munkahelyünkre tökéletes lehetne. Lehetne, ugyanis még nincs sorozatgyártásban, ehhez mintegy másfélmilliárd forintra lenne szükség. A fejlesztők még mindig befektetőket keresnek.

moveoscooter.com

moveoscooter.com/hu

A  2013-as Megújuló Energia Díj győztese

A környezetbarát kis robogó sorra kapja a különböző díjakat és nemzetközi elismeréseket. Idén a Moveo nyerte a Megújuló Energia Díjat az Innovatív Technológia  kategóriában a Közép-Európai RENEXPO®-n, Magyarország vezető energiapiacán és Közép-Európa megújuló energiai és energiahatékonysági platformján, illetve bekerült a szeptemberben megjelent Dorian Lucas által szerkesztett Green Design kötetbe.

Jelenleg a gyártás megkezdéséhez szükséges finanszírozás megteremtésén dolgozik a csapat, hogy 2014 közepén meg tudjon jelenni a robogó a világ piacain.

Ezt a cikket elolvashatod ANGOLUL is: itt

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »