Megépült a hatalmas Jégváros a 2014-es ”Ice city”

jan 10 • Kult & Art • Impress Magazin

Gyönyörű jégpaloták, monumentális jégszobrok és ókori nevezetességek is láthatók a 2014-es Harbin „Ice city” fesztiválon.

A világ legnagyobb jégszobrász fesztiválját minden évben megrendezik az észak-kínai Harbinban. Az 500.000 négyzetméteres témaparkban egy jégből faragott csodavilág épül palotákkal, hidakkal, szentélyekkel, pagodákkal és világhírű nevezetességekkel.

6szerk

Az „Ice-city” üvegpalotái

A témaparkban 120.000 köbméter jégből és 100.000 köbméter hóból épül fel a jégváros, az „Ice-city”. A különleges csodavilág egyedülálló a világon, ahol a szervezők mindent megépítenek, ami egy valódi városban is megtalálható. Az „Ice-city”-ben utak, hidak,  templomok, és különleges nevezetességek épülnek jégtéglákból.

Harbin "Ice-city" 2014

Néhány épület falai hóból, ablakai pedig jégkristályból készülnek. Éjszaka az egész jégvárost színes LED fényekkel világítják ki.

Harbin "Ice-city" 2014

Felhőkarcolók és ókori nevezetességek

A káprázatos jégvárosban a világ néhány híres építészeti remekműve is felépül, illetve idén monumentális ókori nevezetességeket is kifaragtak a jégszobrászok. A felhőkarcolók, tornyok és kastélyok mellett például az Epire State Building és a Római Colosseum élethű mása is megtalálható.

7szerk

Jég és hó karnevál

A városban különleges jég és hószobrokat, mitikus lényeket, állatfigurákat is láthatnak az érdeklődők, illetve számos eseményen is részt vehetnek. 240 méter hosszú jégcsúszda, jégszörfözés, esküvői szertartás a jégen, labirintus, nemzetközi jégszobrász verseny, jég- és hókarnevál, illetve különböző érdekes programok teszik fesztivál jellegűvé a rendezvényt.A grandiózus jégváros színes kisvasúton is bebarangolható, mely minden látványosságot érint.

8szerk

Éjszaka színes LED fényekkel kivilágított város, olyan, mint egy álomszerű, téli vidámpark.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »