Madárfészek házikók a magasban – a természet ihlette

jan 29 • Enteriőr • Impress Magazin

Különleges lakópark épül a brit Wight szigeten madárfészek alakú és gyeptetős faházakkal természetbarát lakóközösségek számára.

Az organikus formatervezésű faházakra specializálódott Blue Forest legújabb projektje a fészekházikós lakópark, mely a gyönyörű Robin Hill Country parkban épül a Wight szigeten. A Nesting elnevezésű lakópark a tervek szerint 2018-ra fog elkészülni.

Harmóniában a természettel

„A lakópark tervezésénél törekedtünk arra, hogy a házak harmonikusan illeszkedjenek a tájba”, nyilatkozta Andy Payne a Blue Forest alapítója. Ezek a házak tökéletesen beleillenek a természeti tájba, nem zavarják meg az összképet. A fészekházikók úgy csüngnek a fákon, mintha hatalmas gyümölcsök lennének, a földszintes faházakat pedig gyeptető fedi.

12

A több méteres magasságban épült madárfészek alakú faházak formájukat tekintve madárfészkekre hasonlítanak, lekerekített tetővel és falakkal. A házakban az ajtók és az ablakok is ívelt formatervezésűek, a házakban egyetlen sarok vagy négyszögletes részlet sem található. A fészek-házak tetejére pedig stílusosan cserepek helyett fakérgek kerülnek.

11

A fészekházikós Nesting lakópark gyönyörű természeti közegben épül, ahonnét lenyűgöző kilátás nyílik a Robin Hill völgyre. Az új lakópark természetbarát lakóközösségnek ad majd otthont.

111

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »