Ma van a jótékonyság világnapja

szept 5 • LifeStyle • Impress Magazin

Az ENSZ tavaly magyar kezdeményezésre  nyilvánította Teréz anya halálának napját a jótékonyság világnapjává.

A jótékonyság világnapjának első évfordulóján (szeptember 5-én) a fővárosi Szent István-bazilikában Kalkuttai Teréz anya életét és tevékenységét bemutató fotókiállítás nyílt.

Kiállítás az első évfordulón

A tárlat csütörtöki megnyitóján Tarlós István főpolgármester Teréz anya életét ismertetve kiemelte: jó cselekedetei, szeretetteljes tisztasága példa volt és az is marad nemzedékek számára, és ezt őrzi a kiállítás is.

Mint mondta, Teréz anya hosszú és küzdelmes élete, küldetése meghatározó Budapest számára is, a főváros igyekszik mindent megtenni, hogy segítsen a bajbajutottakon. Példaként említette, hogy az elmúlt években csaknem ezerrel növelték a hajléktalan emberek szálláslehetőségeit, és törekednek a rászorulók segítésére.

Boldog Kalkuttai Teréz anya Nobel-békedíjas apáca, a Szeretet misszionáriusai rend alapítója Agnes Gonxha Bojaxhiu néven született 1910-ben, az akkor még a török birodalomhoz tartozó Szkopjéban, albán családban. Tizennyolc évesen lépett be a Loreto nővérek rendjébe, és felvette a Teréz nővér nevet. Az elesettek felkarolója Kalkuttában hunyt el 87 éves korában.

MTI /Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »