Különleges karácsonyfák a nagyvilágban

dec 22 • LifeStyle • Impress Magazin

A legtöbb nagyváros hatalmas karácsonyfát állít az ünnepekre. Idén csodálatos úszó karácsonyfát, üveg, legó, fény és fa installációkat láthatunk a világ különböző pontjain.


Tüzifa karácsonyfa az újrahasznosítás jegyében- Budapest

Közös karácsonyfát állított a Design Terminál, a Hello Wood alkotócsapat és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a budapesti Erzsébet téren 5000 db tűzifából. A felhasznált faanyaga januárban, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül rászoruló családokhoz kerül

111 

Úszó karácsonyfa Rio de Janeiróban

Rio de Janeiro fantasztikus látványossággal, egy úszó üveg karácsonyfával várja az ünnepeket, írja a The Wallstreet Journal. A különleges fénylő installációt 2014. november 29-én bocsátották vízre a Rodrigo de Freitas lagúnában.

11

Aranyló karácsonyfa Libanonban

Bejrút északi részén, Byblos bejáratánál egy hatalmas közel 100 méter magas aranyló karácsonyfa áll. A 2500 arany színű levelekkel borított építményt 2014. november 25-én helyezték ki a szabadtéri parkba.

22

Legóból építettek karácsonyfát Sydneyben

Az ausztrálok hatalmas legó karácsonyfával várják idén az ünnepeket. A karácsonyfa összes dísze, a tetején lévő csillag és a fa alatt lévő ajándékdobozok is mind-mind apró legókból készültek.

33

A világ legnagyobb emberi karácsonyfája – Gunness rekord Hondurasban

A hondurasi fővárosban, Tegucigalpa belvárosában 2014. december 1-én hatalmas emberek alkotta karácsonyfát hoztak létre. A Guinness világrekord kísérlet sikerült, a 2014-es hondurasi emberekből álló karácsonyfa bekerült a Guinness Rekordok közé.

44

Tokió mesebeli kristály karácsonyfája

Tokióban egy hatalmas, 250 000 LED égővel kivilágított fénylő karácsonyfa látható egészen 2015 januárjáig, mely messziről olyan látványt nyújt, mintha hófehér kristályból épült volna.

55

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »