Külföldi munkalehetőségekről is tájékozódhatsz a Nyelvparádén

szept 11 • LifeStyle • Impress Magazin

Ismét megrendezik a Nyelvparádé kiállítást péntektől vasárnapig a fővárosban, a Millenárison.

Az ingyenesen látogatható eseményen itthoni és külföldi nyelvtanfolyamok, nyelvkönyvek, segédanyagok, külföldi munkalehetőségek, kipróbálható nyelvvizsgák, ízelítő nyelvórák és alternatív nyelvtanulási módszerek sokasága közül választhatnak a látogatók.

Az Afrikai Napok és a Latin-amerikai Napok pedig színes kulturális kavalkáddal várják az érdeklődőket a Millenáris D épületében.

„Magyarország angolul tanul” játék

A szervezők az angol nyelv elsajátításához szeretnének kedvet teremteni a „Magyarország angolul tanul” országos játékkal, melyen naponta öt – e-mailen küldött – kifejezést kell megtanulniuk a játékosoknak. Az egy hónapon át tartó nyelvi kihívásra – melyen kuponfüzetet kaphatnak és értékes ajándékokat nyerhetnek a résztvevők.

A magyarok 71 százaléka szerint a nyelvtudás legfőbb előnye, hogy külföldön dolgozhatnak, és 56 százaléka úgy gondolja, hogy ezáltal jobb munkát kaphat Magyarországon. Az Eurobarométer 2012-es felmérése szerint a lakosság 30 százaléka ugyanakkor nem szeretne nyelvet tanulni vagy a meglévő nyelvtudását fejleszteni. Így nem véletlen, hogy társalgási szinten a magyarok 20 százaléka beszél csak angolul.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »