Hétfőn kezdődik az újbudai Shkaespeare-fesztivál

szept 12 • Kult & Art • Impress Magazin

Az egyhetes fesztiválon színházi produkciókat mutatnak be, koncerteken, filmvetítéseken és előadásokon vehetnek részt az érdeklődők.

A tavalyi kétnapos, Csontváry jegyében megrendezett Újbuda Feszt után az idén William Shakespeare születésének 450. évfordulójához kapcsolódva rendezik meg az eseményt.

Reneszánsz sokadalom és utcabál

A fesztivál megszervezésekor arra törekedtek, hogy a reneszánsz életérzést, a kor hangulatát idézzék meg különböző műfajbeli produkciók, szabadtéri előadások, játékok, érdekességek felvonultatásával, reneszánsz vásárral. „Sok-sok íz, zamat, szín keveredik a fesztiválon” – fogalmazott a szervező, hozzátéve, hogy a szórakoztató ismeretterjesztés is céljuk.
Hétfőtől csütörtökig a Kulti Szalonban Shakespeare-ről, a szerző, műveiről és azok színreviteleiről szóló előadások hallhatók, majd filmvetítéseket tartanak. Az előadásokat követően a hét folyamán Shakespeare-filmtükör címmel tartanak vetítést: Fehér György III. Richard, Baz Luhrmann Rómeó és Júlia, Kenneth Branagh Ahogy tetszik és Laurence Olivier Hamlet című alkotása is szerepel a programban.

A hétvégén délelőtt a Gárdonyi téren és a Bercsényi utcában reneszánsz sokadalom, kézműves vásár és bemutató, valamint gyerekprogramok várják a látogatókat. Szombaton a Szent Gellért tér és a Gárdonyi tér között a Bartók Béla úton muzsikusok, gólyalábasok, óriásbábosok felvonulása szerepel a programban. Déltől a Gárdonyi téren dobkoncerttel, majd a Tarka Színpad előadásaival várják a közönséget.

A fesztiválra a belépés ingyenes, de a színházi programokra előzetes regisztráció szükséges.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »