10 éve farag egy barlangot egy elhivatott szobrász Új-Mexikóban

dec 5 • Kult & Art • Impress Magazin

Ra Paulette lassan egy évtizede dolgozik különös alkotásán. Egy barlang belső falait faragja, vési, díszíti, hogy különleges spirituális térré varázsolja.

Paulette egy nap csodálatos fénnyel teli üregekre bukkant Új-Mexikóban egy hegy oldalában, melyek olyan nagy hatással voltak rá, hogy több évig tartó munkába fogott. A hegy belsejében ugyanis nem sötét, zárt barlangokat, hanem hatalmas fénnyel teli csarnokokat talált, melyek belsejébe az alagutakon és réseken keresztül, különösen szűrődik be a fény varázslatos hangulatot teremtve.

33 

Minden áldott nap…

A szobrász minden nap ellátogat a barlangba, szinte megszállottan dolgozik alkotásán. A barlangi üregek belső terét kézzel faragja, vési, hogy az egész barlang egy hatalmas díszes csarnokká váljon. Ha elkészül a nagy mű, akkor az összes falon és a plafonon faragott díszítő motívumok lesznek.

22

Ahol megújul a lélek…

Paulette célja egy olyan spirituális tér létrehozása, mely transzformálja a lelket. A különböző helységek speciálisan lesznek kialakítva úgy, hogy elősegítsék a lelki megújulást és a lelki jólétet. Mindegyik barlang sajátos tulajdonságokkal rendelkezik, stílusuk különböző lesz.

11

A természet mély hatást gyakorol a lélekre

Paulettét ugyanis sokszor meglepte, hogy a természet milyen mély hatást tud gyakorolni az ember lelkére. Egy magányos séta az erdőben sokkal több egy egyszerű sétánál, maga a befelé forduló zarándoklat.

44

A barlang társadalmi missziója

A kézzel faragott barlangban Paulette eredeti célja szerint a magány a szépség és a természet olyan élményt nyújt majd, amely elősegíti a lelki megújulást. „A szociális művészet nem öncélú műalkotás, hanem egy eszköz arra, hogy előidézze a társadalmi változást”.

„A világot nem lehet megváltoztatni egyik pillanatról a másikra, de a művészet lehet egy olyan katalizátor, mely hatására olyan érzelmi állapot jön létre, melyben bekövetkezhet a pozitív változás, és ez az igazi csoda. Amikor az ember a mélyebb érzelmek birodalmába jut, amikor a hála és az élet megbecsülése létrejön, tetteink automatikusan jobbá válnak, ezáltal egy jobb világot teremthetünk.”

55

A kifaragott barlang spirituális művészi eseményeknek és személyes belső felfedezéseknek ad majd helyet, mely közvetett módon a lélek gyógyulását és megújulását szolgálja majd. A barlang egyelőre nem látogatható.

66

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »