Koktélruha – a legjobb választás minden alkalomra

aug 19 • LifeStyle • Impress Magazin

A koktélpartik csillogásához szinte egyértelmű, hogy koktélruhát veszünk fel. Adja magát, na meg a dresszkód is gyakran hívja fel erre a figyelmünket.

Azonban még számtalan más lehetőség akad, ahová felvehetjük a koktélruhánkat – már ha jól választottunk belőle.

Nyáresti szabadtéri partikra

A koktélruha pontosan azért jó, mert ruha. Sőt, egy olyan ruha, amely egyrészt elegáns másrészt rendkívül csinos. A dögös koktélruhát pedig könnyen parti dresszé alakíthatunk néhány plusz kiegészítővel. Ha feldobunk rá egy fekete farmerkabátot, vagy olyan cipővel vesszük fel, ami kevésbé elegáns: mondjuk egy vastagabb talpú szandállal – máris megkaptuk a koktélruhánk bulisabb változatait. Ezek pedig remekül passzolnak a szabadtéri félelegáns bulikhoz.

Fesztiválokra

Bizony, bizony. A megfelelően alkalmazott koktélruhából igazi fesztiválestélyit varázsolhatunk, ha jó kiegészítőkkel kombináljuk. Sok celeb kombinálja például az ilyen ruhákat csizmával, vagy bakanccsal. Egy fesztiválon pedig, ahol egyébként is a merészebb stílus a mérvadó miért is ne lehetnénk mi is kicsit extrémek egy bakancs-koktélruha, vagy koktélruha-sneaker kombinációval? Mindenki higgye el, zseniálisan állhatnak ezek a kombinációk. Persze ez függ a ruha stílusától is.

Mondjuk egy vagány A vonalú szoknya bármely bakanccsal igazán menő hatást kelthet, de hasonló a helyzet a minivel is. Apropó, ha már a miniruháknál járunk: azt szinte bármivel tudjuk kombinálni. Vagyis ha olyan koktélruhát szeretnénk, ami univerzálisan is hordható akkor a legjobb ha például a fekete miniruhánál maradunk, Audrey Hepburn óta tudjuk hogy az egy kötelező darab mindenkinek. A Morgan, vagy a Rinascimento modelljei például pont olyan stílust képviselnek, amit simán bele tudunk illeszteni akár egy dögös fesztiválszettbe is. A https://modivo.hu/c/nok/ruhanemu/ruhak-es-kezeslabasok/koktelruhak pedig meg is tekinthetjük őket, olyan márkákkal egyetemben többek közt, mint a Mango, Guess vagy a Ralph Lauren.

Családi összejövetelekre

Bizony, megesik, hogy egy-egy rokoni összejövetel – például szülinap, vagy karácsony – elegáns formát ölt. Ilyenkor abszolút rendben van, ha a kedvenc koktélruhánkat felvéve alakítjuk ki az elegáns szettünket.

Nem kell természetesen teljesen hozni az estélyi hangulatot, ha épp nem olyan a környezet, tudunk tompítani a túlzott alkalmi megjelenésen, például ha másféle blézert veszünk fel, vagy egy kevésbé alkalmi lábbelit. Ha viszont egy olyan modellt választunk, amit a Boss, vagy épp a Tommy Jeans márka kínál, akkor nem is kell nagyon törni a fejünket a kiegészítőkön.

Az ilyen alapdarabok ugyanis semlegesnek számítanak. Egy megfelelően alkalmi táskával koktélpartikra ugyanolyan jók, mint egy családi összejövetelre. Ez azt jelenti, hogy ha épp a családi összejövetelre tervezzük felvenni, akkor elég egy sima bőr félelegáns táska. Ugyanakkor koktélparti esetén elmehetünk a finom selyem borítéktáskák felé is. A ruha ugyanis a szabása miatt lehetővé teszi, hogy egyszerre legyen félelegáns és elegáns – attól függően milyen kiegészítőket választunk hozzá.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »